mynewspapers.net

Vilken typ av brandsläckare bör användas för en elektrisk spis?

Vilken typ av brandsläckare bör användas för en elektrisk spis?


Du måste använda rätt brandsläckaren för elektriska bränder eftersom det finns en risk för elektriska stötar. Aldrig bör du använda en brandsläckare som vatten på en elektrisk spis eftersom vatten är en bra ledare av el. Använd alltid koldioxid brandsläckare eller torr kemisk brandsläckare på elektriska bränder. Att veta hur man använder en brandsläckare ordentligt och att veta rätt brandsläckare att använda på olika bränder rädda ditt liv i nödsituationer.

Koldioxid brandsläckare

Koldioxid (CO2) brandsläckare är märkta B typ brandsläckare och är fyllda med koldioxid under extrem press. Koldioxid är brandfarlig och dessa brandsläckare fungerar genom att skära ut syret som elden behöver för att bränna. Koldioxid brandsläckare är röda och finns i storlekar från 2.27 till 45,4 kg.

Torr kemisk brandsläckare

Torr kemisk brandsläckare är märkta C typ och innehåller brandhämmande kemiska pulver, med brandfarlig gas som drivmedel. Dessa brandsläckare fungerar genom att täcka den elektriska källan till elden med pulver, stoppa den från att reagera med syre. Kemikalier i dessa brandsläckare är också bra på att stoppa den kemiska reaktionen orsakar brand. Dessa brandsläckare är röda och finns i storlekar från 5 till 20lbs.

Multi-purpose kemisk brandsläckare

Multi-purpose kemisk brandsläckare är torr kemisk blandning brandsläckare och kan användas på olika typer av bränder. Vissa multipurpose brandsläckare är märkt för användning på brandfarlig vätska, typ B-bränder och elektriska, typ C bränder. Andra multipurpose brandsläckare är märkt för användning på vanliga brännbara typ A bränder, plus typ B och C bränder. Multi-purpose kemisk brandsläckare fungerar på samma sätt som vanlig torr kemisk brandsläckare och är röd till färgen, varierar i storlek från 5 till 20 lbs.

Hur man använder en brandsläckare

Om du upptäcker en brand och är utbildade att använda brandsläckare, bör du först dra ut stiftet på brandsläckaren. Bränder behöver syre och bränsle för att upprätthålla tillväxten, så syftar brandsläckaren vid basen av elden för att släcka bränslet. Pressa spaken på brandsläckaren långsamt att släppa en stadig ström av släckmedel. Sopa brandsläckaren från sida till sida, så du täcker hela elden med släckmedlet. Se till att du behåller ditt mål på grund av branden. När elden börjar minska, närma sig den. Aldrig vända rygg på en eld tills du är ganska säker på att har det varit helt släckt.