mynewspapers.net

Vilken tid på året du plantera pumpakärnor?

Vilken tid på året du plantera pumpakärnor?


Bjärt färgade pumpor bidra till att i höst skörden, Halloween och tacksägelse. Med relativt bördig jord, en tillräckligt lång växtsäsong och tillräckligt utrymme, säger du kan växa din egen pumpor för pumpalykta och ätbart, Cornell University hem trädgårdsskötsel.

Plantering tid

Plantera pumpor för Halloween från slutet av maj i norra platser till början av juli i extrema södra platser, University of Illinois förlängningen säger. Den bästa jord temperaturen är ca 21,1 grader Celsius.

Växande

Vilken tid på året du plantera pumpakärnor?


Odla pumpor i smutsa av åtminstone genomsnittlig fertilitet. Undvik våta, dåligt kolsyrat jordar. Plantera frön i ett område där de kommer att få full sol och vinstockar har utrymme att sprida ut. Colorado State University Cooperative Extension rekommenderar att lägga till kväve för befruktning i jorden innan plantering. Plantera pumpor frön i rader 1,2 meter till 1,8 meter isär. Gräva hål ca 5 meter ifrån varandra och placera två frön i varje hål. När växterna har tre eller fyra blad, tunna till en växt varje 5 meter.

Bevattning och skördVattenväxter djupt men sällan att uppmuntra god vinstockar och rot tillväxt. Hålla växter vattnas i slutet av juli och början av augusti, när de blomma och sätta frukt. Skörden pumpor när de är en djup, färg och skalet är tuff, rekommenderar tillägget University of Illinois.