mynewspapers.net

Vilken storlek vent installerar du för en toalett avlopp?

Vilken storlek vent installerar du för en toalett avlopp?


Handfat, toaletter, duschar och badkar i ditt hem är alla anslutna till en VVS och ventilation system. En luftningsventil krävs för VVS avlopp ska fungera korrekt. Utan denna viktiga del av VVS, skulle ditt avfall inte rinna av ordentligt. Att hitta rätt storlek för vent rören har att göra med hur många saker avrinning till VVS rör och vilken storlek det rörsystemet är.

Syfte

En luftning system krävs för VVS eftersom en luft-källa tillåter vattnet som finns i din VVS-system att flöda genom rören enkelt med hjälp av gravitation. Om du inte har denna lufttillförsel, sedan ett vakuum skapas i rören och vattenflödet är långsammare. Detta är inte ett scenario som du vill med din toalett avlopp.

Bestämma dimensionering

För att bestämma rätt storlek för din vent, måste du bestämma det totala antalet enheter som är, eller kommer att vara ansluten till din VVS-system, och storleken på röret VVS. Ett ventilationsrör ska aldrig vara mindre än 1 ¼ inches bred och det bör aldrig vara mindre än halva diametern av VVS röret som den är ansluten till. 2-tums rör är normal vent rör dimensionering för en enda toalett, och 3-tums rör behövs om du rinner två toaletter i den linjen. Du kan ansluta rörsystemet toalett med handfat, badkar eller dusch rörledningar som anslutningen där de möter är 6 inches över flood-nivå kanten på antingen fixturer fäst.

Huvudsakliga utlopp

Alla strukturer måste ha ett huvudsakliga utlopp som går från huvuddräneringsventilen av byggnaden på taket och rören måste vara av samma storlek i hela. Mindre, extra ventiler kan reduceras till halva diametern av linjen att de är anslutna till men kan inte vara mindre än 1 ¼ tum bred.

Grov i VVS-Diagram

En grov i VVS-diagram är en enkel ritning som visar var och hur du planerar att placera din dränering och ventilation rör. Du måste visa varje dränering och ventilation pipe, vilken typ av vinklar du kommer att genomföra, där anslutningarna kommer att vara, vilken storlek pipa du kommer att använda och andra beslag som är involverade i projektet. Det här diagrammet är ett sätt att Visa VVS-inspektör att du uppfyller lokala VVS koder.

Verktyg som behövs för

Du behöver ett par saker att utföra din toalett avlopp avluftning projekt. Du behöver PVC rör (storlek beror på ovanstående överväganden och beräkningar), PVC kopplingar, PVC kopplingar, sluttande PVC armbåge kopplingar, mäta tejp, penna, sandpapper, bågfil, jigsaw, borra, borra lite, PVC primer och PVC lim.