mynewspapers.net

Vilken storlek bör passfoton?

Vilken storlek bör passfoton?


Ett pass är en typ av resehandling som styrker identitet och medborgarskap och innehåller ett fotografi av innehavaren av passet. Pass krävs vid resor utomlands, och resenärer måste ha ett giltigt pass att åter komma in sitt eget land när de återvänder hem. Vissa länder kräver även ett särskilt tillstånd som kallas visum för att komma in. Både pass och visum kräver att två identiska fotografier lämnas med varje ansökan.

Storlek krav

Alla passfoton måste vara 2 inches med 2 inches kvadrat. Visa fotografier måste också vara 2 med 2 inches kvadrat.

Professionella fotografier

Många fotostudior, kemister, postkontor, bibliotek och vissa pass ansökningscentrum ger passet fotografitjänster. Priserna varierar och tjänsterna som kan ge flera kopior samtidigt.

Egenproducerade fotografier

Med en digitalkamera och en färgskrivare, kan du ta och skriva ut passfoton själv, men du måste se till att uppfylla alla pass Foto krav.

Krav

Ett passfoto skall vara de senaste (tas inom det senaste halvåret) samt av ditt huvud och axlar, med en naturlig ansiktsuttryck. Huvudet på bilden bör mäta mellan 1 tum och 1 3/8 inches från toppen av huvudet längst ned på hakan. Bakgrunden ska vara tomma och ljus färg. Ämnet kan inte bära någon typ av hatt eller huvudet som täcker och kläder bör vara enkel.

Flera kopior

Många människor hålla extra passfoton i handen för ytterligare visumansökningar kan de behöva inom en snar framtid.