mynewspapers.net

Vilken storlek balans boll behöver jag?Balans bollen, även känd som stabilitets-ball eller schweizisk boll, användes ursprungligen i rehabiliterande övningar och sjukgymnastik. Efter fitness experter konstaterade att balans bollen skulle kunna införlivas i regelbunden motion rutiner, oundvikligen hittade den sin väg in i gymnastiksalar och rec rummen på hem motionärer. Du väljer rätt storlek balans bollen är viktigt att få ut mesta möjliga av övningarna det kan. I själva verket kan du hitta du behöver mer än en storlek att uppnå dina träningsmål övergripande.

Balans bollen storlek och höjd

Balans bollar som säljs i de flesta sporter utrustning butiker (t.ex. sport myndigheten och akademin sport och fritid) i olika storlekar som passar till din längd. Som en tumregel, dessa riktlinjer kan användas vid fastställandet av lämplig övning boll storlek (diameter): höjd: Under 5 fot boll storlek: 17 inches höjd: 5 fot 5 fot 7 boll storlek: 21 inches höjd: 5 fot 8 till 6 fot 2 boll storlek: 25 inches höjd: 6 fot 3 och över storlek: 29 tum

Testa den övning bollen

De ovannämnda riktlinjerna har inte tillämpas strikt. Ett bättre sätt att bestämma rätt utöva boll storlek är att testa en uppblåst boll innan du köper. Boll storlek beror mer på din benlängd än det gör på din totala längd. När du sitter på övning boll, Böj knäna bör i 90-graders vinkel när låren vid knähöjd och parallellt med golvet.

När behöver du en större boll?

Början motionärer och de med dålig balans ofta hitta större balans bollar lättare att använda eftersom de ger mer stabilitet. Större bollar kan också vara lämpligt för seniorer, övningar som har ryggproblem, dem som tänker använda bollen för yoga eller Pilates, eller om motion bollen ska användas i stället för en traditionell kontorsstol. Träningsbollar är avsedda att stödja upp till 272 kg.

Mer än en

Många människor tycker att det är bra att ha två övning boll storlekar nära till hands att hjälpa dem i särskilda övningar. Till exempel kan du använda en mindre boll för att utföra buk arbete och en större boll för stretching övningar. När i tvivel, köpa en större övning boll--du behöver inte blåsa upp det till sin fulla kapacitet att uttrycka det på ett bra sätt.