mynewspapers.net

Vilken sorts mat behöver gardenia växter?

Vilken sorts mat behöver gardenia växter?


Gardenia är kända för vackra cream nyans av blom samt en kraftfull, berusande doft. För att bibehålla friska utseende av blommor och glans av de mörka bladen, krävs ordentlig vård. Gardenia är inte en särskilt enkel växt att växa, gör den lämplig mat uppgiften av växande Gardenior lite mindre skrämmande.

Mat för Gardenior

För att producera vackra, friska Gardenior, måste trädgårdsmästaren uppföda anläggningen på lämpligt sätt. Även om Rekommenderad mat är beroende av trädgårdsmästaren, gynnas sura vegetabilier, som rhododendron azalea mat mixar och fisk emulsion gödselmedel, vanligen för dessa känsliga växter.

Sura vegetabilier

En mängd sura rhododendron azalea livsmedel säljs kommersiellt. Miracid syra-älskande växtnäring är ett livsmedel som matar växter både genom bladen och rötter. Denna populära mat innehåller mycket järn och andra näringsämnen som är nödvändiga för hälsan hos gardenia växter. Miracid är tillgänglig exklusivt på officiella Miracle-Gro plantskolor. Fråga någon plantskola att lära av alternativ som finns att producera friska gardenia växter med stora blomningar.

Fisk Emulsion gödselmedel

En fisk emulsion skapas när fisken är kokt och tryckte att släppa oljor sedan läggas till biprodukter som har kokats ned. På grund av sin naturligt sura egenskaper och eftersom näringsämnen släpps direkt efter applicering, många trädgårdsmästare föredrar en fisk emulsion att befrukta gardenia växter. De trädgårdsmästare som är för organiska föreningar ofta väljer att använda fisk emulsion gödselmedel.

Hemgjord Gardenia lösning

En gemensam svårighet med gardenia underhåll är hårt vatten. Lägga till 1 kopp destillerat vit vinäger i en gallon vatten och foder till gardenia växten var tredje vecka. Järn kommer att släppas in i smutsa med tillägg av extra syran från vinäger.

När du ska mata Gardenior

Börja med att mata Gardenior i mitten av mars och fortsätta var tredje vecka. Eftersom utfodring gör känsliga gardenia växten mer mottagliga för kalla vintervädret, upphöra med utfodring växten på hösten. I kallare klimat, kan utfodring sluta redan i September. Om knopparna av blomman sloka, är anläggningen signalerar att den kräver utfodring mindre ofta.

Andra viktiga delar

Sedan en gardenia påverkas kraftigt av vilken typ av jord där det planteras, är föreslagna smutsa sura. En förskola kan föreslå en jord med rätt pH. Mängden vatten absorberas av växten är också absolut nödvändigt. Marken måste förbli fuktiga på alla gånger, men aldrig blöt. Om marken torkar ut eller bladen börjar att bleka, vatten omedelbart. Gardenia växter trivs i full sol, men kräver lite skugga hela sommaren i extremt varma klimat.