mynewspapers.net

Vilken sorts mat äter skotska folket?

Vilken sorts mat äter skotska folket?


Historiskt, skotsk mat har baserats på fisk från dess "sjöar" eller sjöar och omgivande hav, liksom långvarig storehouse objekt skapade till sist genom den långa, kalla vintrar. Rökt fisk kan lagras längre än färsk och rökt lax, Rökt sill eller "böckling," och rökt kolja är skotska traditioner. Lantbrukare försöker använda alla delar av djuret i rätter som haggis, en kryddad blandning av havre och orgel kött tillagas i ett får magen och blodpudding, en korv av grisens blod. Havre visas igen, saltade, som en traditionell frukost, och med honung och whisky i söt dryck Atholl brose. Whisky är Skottlands bra dryck.

Regelbundna dagliga äta

Skottland är nu ett modernt land med två livliga kosmopolitiska städer, Edinburgh och Glasgow. Restauranger-funktionen mat från alla delar av världen--indisk mat är särskilt populär-- och skotska familjer är nog mer troligt att servera pasta eller curry till middag som någon av landets mer traditionella rätter. Scotch whisky är en fråga om nationell stolthet, är det inte mer populär än importerade lageröl.

Nedersta raden

Vilken sorts mat äter skotska folket?


Som medlem i Europeiska unionen, Skottland inte längre bara en avlägsen del av de brittiska öarna. Haggis serveras med mosade svenskarna och potatis, eller "neeps och tatties," och ett glas whisky är allt ett alternativ för turister eller reserverade, tillsammans med kilt och sporran, för speciella tillfällen. Skotska folket äta och dricka på ungefär samma sätt som människor i resten av Förenade kungariket.