mynewspapers.net

Vilken sorts mat äter människor i Spanien?Atypiska av medelhavsinspirerade rätter, Spaniens köket anses vara ett sunt val för välbefinnande. Landets jordbruksområden ligger inom ett mikroklimat som erbjuder färsk frukt och grönsaker för året-runt tillgänglighet. Skaldjur är en stapelvara för invånarna i kustområden, inland, spanjorerna innefatta kött till sin kost.

Frukost

Tvärtemot en typisk amerikansk kost, frukost (desayuno) är inte en stor måltid och består av en bakelse eller en toast med kaffe.

Lunch

Börjar kl 14.00, serveras den största måltiden som en trerätters lunch (comida) med en förrätt som en sallad, varmrätt av fisk, fågel eller kött med grönsaker och dessert.

MiddagBestår av tapas, som anses vara middag eller kvällsmat (cena) klockan 22.00, är detta ett litet mellanmål av ett sortiment av förrätt-storlek objekt såsom vitlök svamp, korv, salami, sardiner, räkor, oliver och ost.

Sommaren specialiteter

Svalka dig köra med gazpacho (en kall vegetabiliska soppa), horchata (iced mjölkig dryck gjord av krossade tiger nötter) och en seaside favorit, paella (saffransris med skaldjur, grönsaker, griskött och kyckling i ugn).

Vinter specialiteter

Vilken sorts mat äter människor i Spanien?


Högtider på vintern förlitar sig på ugnsbakad fisk, rostade kött och grytor fylld med kött, potatis och grönsaker, men en viss skaldjur gryta, zarzuela de Mariscos, (liknande den franska bouillabaissen) tenderar att vara den främsta utmanare som spanska familjens favorit.

Öknar

Vilken sorts mat äter människor i Spanien?


Godis älskare kommer att njuta av spänna av desserter med flan (vaniljsås), Valor choklad, turrón (mandel och honung godis), marsipan och en mängd olika färska frukter, såsom Granatäpplen (Granada), Valencia apelsiner, persikor och bananer.