mynewspapers.net

Vilken sorts mat äter ekorrar?

Vilken sorts mat äter ekorrar?


Ekorrar är en del av familjen gnagare, som innehåller över 1600 arter och är den största gruppen av däggdjur i familjen djur. Av dessa finns det över 365 olika typer av ekorre arter ensam. Den genomsnittliga vuxna ekorren måste äta ett genomsnitt på ett pund av mat varje vecka för att överleva. Ekorrar äter generellt en kost bestående av nötter, frön och frukter, med några andra typer av livsmedel kastas i mixen.

Nötter och frön

En av de vanligaste typerna av livsmedel som en ekorre äter nötter. Ekorrar är starkt beroende av en kost bestående av nötter och frön som solrosfrön, ekollon, pinjenötter, mandel, valnötter och andra typer av nötter och frön. Ekorrar engagera sig i en intressant vana när man äter många nötter och frön: de bryta skal av nötter med sina tänder, och sedan rengöra och begrava nötter för senare användning. Under reningsprocessen Markera de maten med en doft, att hjälpa dem hitta begravd mat även i hårda förhållanden som snö.

Barken och rötter

Eftersom många ekorrar spenderar mycket av sin tid i träden, är det vettigt att de skulle dra mycket av deras mat från källor på träd. Ekorrar äter kvistar och rötter och också tugga på Barken för att vässa sina tänder. Några ekorrar tugga även på power ledningar att vässa sina tänder.

Frukt och grönsaker

Ekorrar äter också frukt och grönsaker när de kan hitta dem. Några exempel på frukter och grönsaker som ekorrar äter är äpplen, apelsiner, avokado, majs, bönor och aprikoser. Om du har en trädgård, kan ekorrar stjäla dina tomater ibland för en välsmakande måltid också.

Andra djur

De flesta ekorrar är vegetarianer, men det finns några ekorrar äter animaliska livsmedel. Flygekorrar, till exempel äter små fåglar, insekter och fågelägg. Den grå Ekorren äter fågelägg, insekter, djurkadaver när ingen annan mat är tillgänglig. Ekorrar ska också äta mänsklig matavfall och andra animaliska livsmedel som hundmat när de är hungriga, så var noga med att täta dessa påsar upp ordentligt.