mynewspapers.net

Vilken levande kulturer används för att göra yoghurt?

Vilken levande kulturer används för att göra yoghurt?


Enligt National Center for hem mat bevarande görs yoghurt genom att lägga till levande kulturer att värma mjölk. Används för att göra yoghurt kulturer är en kombination av Streptococcus thermophilus och Lactobacillus bulgaricus. Ibland används också kulturer som Lactobacillus acidophilus och Bifidus.

Hälsofördelar

Forskning har visat att dessa levande kulturer är bra för mag hälsan inbegripet villkor som diarrésjukdomar, laktosintolerans, koloncancer, inflammatorisk tarmsjukdom, förstoppning och allergier.

Att välja yoghurt med levande kulturer

Inte alla yoghurt innehåller levande kulturer. Yoghurt godis, salladsdressing, värmebehandlad yoghurt och sprider omfattar inte levande kulturer. För att se till att du köper yoghurt som innehåller levande kulturer, leta efter en notation på etiketten som National yoghurt Associations inseglet.

Hemgjord yoghurt

Hemgjord yoghurt kostar mindre och innehåller färre konserveringsmedel än de flesta kommersiella märken. Eliminera socker om så önskas. Den enda speciella utrustning som behövs är en termometer. Du kan lägga till egna aromer och extrafunktioner såsom honung, vanilj, färsk frukt och kakao. Tjockare konsistens med gelatin.

Som serverar yoghurt

Vilken levande kulturer används för att göra yoghurt?


Yoghurt är mångsidiga, men de flesta människor känner bara smaksatt sorten äts direkt från koppen. Vanlig yoghurt fungerar bra som friska istället för gräddfil i dips och uppslag. De grekiska olika tenderar att vara tjockare, vilket gör det ett god val för dips. Layer slätt eller smaksatt yoghurt, färsk hackad frukt och müsli i ett högt glas att skapa en attraktiv parfait. Prova att lägga ett par skedar till soppa eller en smoothie att ge det en krämig smak. Med yoghurt i stället för olja i marinader lägger krämig tartness. Eftersom den karakteristisk syrlig smaken av yoghurt varierar från märke till märke, prova flera tills du hittar en som passar bra med ditt recept.