mynewspapers.net

Vilken jordart är bäst för plantering vintern penséer: Sand jord eller krukväxtjord?Penséer är den perfekta vinter blomman för din trädgård, som de föredrar en temperatur på mindre än 18.3 grader Celsius. Anläggningen din penséer i höst, som plantering när temperaturerna är för varm penséer inte frodas. För att maximera potentialen av din vinter penséer, är det viktigt att välja rätt jord för plantering.

Fördelar och nackdelar med krukväxtjord

Krukväxtjord är formulerad för att innehålla många av näringsämnena som är viktigt för friska pansy tillväxt. Dessutom planteringsår jordar finns tillgängliga som innehåller långsam frisättning gödselmedel, att göra hand om din vinter penséer bekvämare. Tyvärr, planteringsår jordar kan ha dålig dränering, särskilt i containrar. Det är viktigt att hålla jorden från att vara över-fuktig, som detta, kombinerat med svalare vintertemperaturer uppmuntrar tillväxten av roten svamp.

Fördelar och nackdelar med Sand jord

Du behöver nästan aldrig ett problem med svampinfektioner i sandig jord. Sand jord rinner mycket väl. Därför fukt kommer inte vara ett problem med vintern penséer planterade i sandig jord. Men sand jord är ofta näringsämnen fattiga, och vintern penséer kan ha svårt att frodas i denna typ av jord.

Fördelarna med en Sand-planteringsår jord Mixtur

En blandning som innehåller både planteringsjord jord och sand har fördelarna med båda jordtyper. Blandningen kommer också eliminera nackdelarna. Krukväxtjord kommer att ge det näringsämne rika som sand jorden saknar. Sand jord kommer att säkerställa de blandning avlopp väl och roten svampen kommer inte att bli ett problem.

Fördelarna med organiskt material

Den bästa jorden för vintern penséer är helt klart en sand/ingjutning jord blandning. Dock kommer dina pansy växter också gynnas marktäckning med organisk kompost material. Alternativt kan det organiska materialet läggas till jordblandningen. Gödsel fungerar bra, liksom kommersiella komposten säljs i trädgård butiker.