mynewspapers.net

Vilken färg färg är bäst i en fotostudio?

Vilken färg färg är bäst i en fotostudio?


När det gäller målning studio-fotografering, det finns två populära val: svart eller vitt. Vitt är den vanligaste. Båda har fördelar och nackdelar.

Vilken färg färg är bäst i en fotostudio?

Vit färg

Målning en studio matt vit tillåter blixtar att studsa bort av väggen, hjälpa till att belysa motivets skuggor. Ta en hög kontrast bild i en vit studio kan vara svårt, dock, som översvämningar, eller tvättar ut, föremål. Svarta skärmar eller bakgrunder kan motverka detta problem.

Svart färg

Målning en studions väggar svarta håller blinkar studsar mot väggarna svart absorberar ljus. Vita skärmar och bakgrunder kan motverka denna effekt. Förutom att vara mörk och dyster, kan svarta väggar och golv leda du resa över svart elektrisk repen och utrustning. Måla golvet grå så du inte kommer att snubbla över utrustning i en svart studio.

Matt inte glansigt

Om svart eller vit väljs för studions väggar, Använd matt färg, inte glansigt. Matt färg inte kommer att orsaka bligar och reflektioner på väggarna från blixt och belysning. Glossy paint orsakar reflektioner från blixtar och ämnen.

Stämningen i studion

En vit studio är ljusare än en helt svart studio. Efter att ha arbetat i en studio i timmar, en fotograf kan hitta en svart studio deprimerande och det kan påverka sitt arbete eller inverka negativt på modellens "beteende.

Golv

Golven kan målas i samma färg på väggarna speciellt om det finns vikar eller mjuka kurvor mellan golvet och väggarna. Om studions väggar är vit matt och har ingen vikar eller kurvor, använda en neutral grå färg för att täcka upp smuts.