mynewspapers.net

Vilken färg dekorationer går bäst med brunt och svart matta?

Vilken färg dekorationer går bäst med brunt och svart matta?


Mattor finns i ett antal färger från lyxiga kräm till funky elektrisk blå. Men om du har barn eller husdjur, du förmodligen har valt en mer förnuftig mörk färg som brun eller svart. Detta betyder att du inte kan ha ett elegant hem, emellertid. Du behöver bara veta hur man kombinerar andra färger med svart eller brun att skapa antingen en harmonisk eller dramatisk effekt.

Svart--harmonisk

De nyanser som harmoniserar bäst med svart är varianter av grå. För att undvika att skapa en grå effekt, välja en mycket mjuk, dove grå för väggar och lägga till gardiner och andra inredningstextilier blekt lila eller rosa. Detta sofistikerade men lugnande färgsättning är ett bra val för ett sovrum, särskilt i kombination med målade trämöbler.

Svart--dramatiska

Kontrasterande svarta mattan med rena vita väggar och möbler skapar en dramatisk, elegant, art deco-look som var i ropet på 1930-talet och den gyllene åldern av Hollywood. Denna stil är särskilt effektiv i hallen eller i vardagsrummet. Måla väggarna vita och kontrast med svart målade snickerier på lister och dörrkarmar. Välj geometriska mönster för tillbehör som mattor och kuddar, och speglar den dramatiska färgskalan i stora speglar och krom fixturer, som dörrhandtag.

Brown--harmonisk

En neutral färgpalett i olika nyanser av brunt och grädde skapar en fullvuxen, bekväm look som är lämplig för nästan alla rum i huset, särskilt vardagsrum, matsal, studier eller sovrum. Om mattan är mörkbrun, ljusare i rummet med cappuccino-färgade väggar och mattor och gardiner i en rik kräm. Om din matta är ljusare, kan du experimentera med en accent vägg målade i mörkbrunt. Sticker till grädde väggar skapar en neutral bakgrund för intressanta konstverk.

Brown--dramatiska

Anka ägg blå kontraster dramatiskt med mörkbrun. Använda på väggar och gardiner för att skapa ett modernt utseende i ditt vardagsrum eller studie. Hot pink är en annan effektiv färg att använda med brunt som skapar en levande atmosfär i ett vardagsrum. Överdriv inte ändå: rosa används bäst som en accentfärg på kuddar eller kanske på en vägg.