mynewspapers.net

Vilken effekt har vatten på växter?

Vilken effekt har vatten på växter?


Alla vet att vatten är avgörande för växternas tillväxt. Vatten transporterar viktiga näringsämnen inklusive bakterier, mineraler och andra organiska material genom anläggningen. För mycket vatten eller för lite vatten kan skada anläggningen.

Betydelse

När du vattna en planta, sprutar vatten på växten själv och också i marken där rötterna finns. Växtens rötter upprätta näringsämnen från fuktig jord.

Funktion

När vattnet tas upp av rötterna, färdas den upp in i växten genom xylem fartyg, flytta in i blad, blommor eller frukt.

Överväganden

Olika typer av växter kräver olika mängder vatten. Om du inte kan kontrollera hur mycket vatten en växt tar emot, se till att anläggningen har bra dränering för överflödigt vatten. Det bör inte vara i hårt packad jord eller i en kruka med några dräneringshål. Om smuts ytan ser knäckt, känns torr vid beröring eller ser dammig, vatten anläggningen. Se till att anläggningen tar emot omkring en tum av vattnet varje vecka.

Varning

Om anläggningen är under-vattnas, bladen kommer att sloka och anläggningen blir undernärda. Om anläggningen är alltför urvattnat, kommer rötterna drunkna eller ruttna på grund av brist på syre. Inte vattna växten om marken känns fuktig röra.

Typer

Vilken typ av vatten du använder att utfodra dina växter kan påverka växten subtilt mineraler eller kemikalier som det innehåller. Kranvatten är oftast bra, men innehåller varierande mängder av mineraler, fluor och klor. Buteljerat vatten har behandlats för skadliga kemikalier. Regnvatten är i de flesta fall, den mest naturliga för växterna.