mynewspapers.net

Vilken effekt har en dålig spole på motorprestanda?

Vilken effekt har en dålig spole på motorprestanda?


En dålig spole är dåliga nyheter. Motorns prestanda påverkas definitivt av en dålig spole. Även om du kanske kan bortse från vissa motorproblem, om än tillfälligt, den grova kör som kan orsakas av en dålig spolen kommer att vara en konstant och fysisk påminnelse om att du måste få något gjort om det.

Ignition coil system

En tändspole är verkligen två spolar arbetar tillsammans. En skapar magnetfältet och andra skapar spänning. Denna spänning skapar den gnista som hoppar över klyftan på slutet av tändstiftet. Sparks har vara tt exakt, för att vara effektiva på att tända komprimerad luft/bränsle blandningen. Om någon del av systemet blir nedsatt, gnistor kommer att vara intermittent och det blir en kedjereaktion.

Misständning

Enligt automotive teknikern Jack Erjavec, kan en dålig spole orsaka misständning. En motor misständning anger ett avbrott till förhållandet luft/bränsle i förbränningskammaren. Detta kan orsaka en eller flera cylindrar till misständning. En fyrcylindrig motor, flytta en bil med en hastighet på 70 kilometer per timme, bränder över 5.000 gånger per minut. Oregelbunden gnistor kommer att leda till en grov rida, i stället för den normala smidigt.

Kör grov

När en motor är igång grov, kan det stamma, vara mycket oregelbunden och även stall, enligt tidigare automotive servicetekniker Anthony E. Schwaller. Kör grov gör ride upplevelsen mycket oförutsägbar. Du kan hitta dig själv försöker förutse motorns beteende snarare än att koncentrera sig på vägen och andra trafikanter. I det här fallet har en dålig spole inte bara en effekt på motorprestanda men på föraren prestanda också.

Underlåtenhet att starta

En dålig spole kan orsaka antändning problem att det är omöjligt att starta bilen på normalt sätt, genom att vrida nyckeln i tändningslåset. Du kanske kan utföra hoppa börja använda hoppa leder ansluten till batteriet i ett annat fordon. AA varnar dock för säkerhets skull, att vissa fordon är inte lämpliga för jump start och rekommenderar att du följer de särskilda förfaranden som anges av din biltillverkaren.