mynewspapers.net

Vilka vitaminer kan du inte ta med antidepressiva läkemedel?

Vilka vitaminer kan du inte ta med antidepressiva läkemedel?


Forskning visar att en av de långsiktiga biverkningarna av att ta antidepressiva läkemedel är känslighet för vitaminer, aminosyror och örter. Även vanliga vitaminer och örter kan skapa problem om du tar dem på antidepressiva.

B-vitaminer

Om du tar B-vitaminer, se till att dosen är lägre än den rekommenderade dagliga dosen. B-vitaminer fungerar som stimulantia på det centrala nervsystemet och kan motverka de antidepressiva, som arbetar för att lugna det centrala nervsystemet.

Vitamin K

Det har fastställts att K-vitamin förvärrar symtomen på depression och ångest. Om du ska ta en multivitamin, se till att det inte innehåller vitamin K. I stället får vitamin från lummiga gröna grönsaker som grönkål, spenat, sparris och kål.

C-vitamin

C-vitamin kan möjligen försvaga de terapeutiska effekterna av tricykliska antidepressiva såsom Amitriptylin och imipramin. Även C-vitamin har kallats en "naturlig antidepressiv" på egen hand, kan intag av för mycket av det när du tar en tricykliska antidepressiva leda till ökad aptit och viktökning också.

Aminosyror

Med 5-HTP är oklok samtidigt på antidepressiva läkemedel eftersom aminosyran konverteras till serotonin i hjärnan. L-tryptofan är en naturlig aminosyra som är en föregångare för humör-balansering serotonin. Båda aminosyror kan leda till ett farligt tillstånd som kallas "serotonergt syndrom", eller överbelastning av serotonin.

Örter

Johannesört sannolikt fungerar som en SSRI i nervsystemet, men till skillnad från vissa SSRI som Prozac eller Zoloft, det påverkar ytterligare signalsubstanser. När det tas med SSRI, kan johannesört orsaka serotonergt syndrom.

Hormoner

Melatonin är ett hormon som är tillverkad av Aminosyran tryptofan, som är en naturlig sömn stöd; ett djur studie 2001 visade dock att melatonin tillskott minskas de antidepressiva effekterna av fluoxetin och desipramin.