mynewspapers.net

Vilka vitaminer hjälper dina naglar växa?

Vilka vitaminer hjälper dina naglar växa?


Naglarna är en god indikator på allmänna hälsa. Många vitamin eller mineralämne brister kommer att uppenbara sig i naglarna. Lyckligtvis, torr eller sköra naglar är lätt att växa tillbaka, när du har identifierat roten till problemet. Nedan är de mest användbara vitaminerna för frisk nagel tillväxt.

Biotin

Biotin brister kan leda till sprött eller splittra naglar. Öka ditt intag av biotin hjälper till att öka din faktiska spik tjocklek med ca 25%, enligt en studie gjort i Schweiz. Du kan hitta naturligt biotin i äggulor, jäst, blomkål, linser, mjölk, sojabönor och jordnötssmör.

Protein

Naglar är gjorda av keratin, ett protein som också utgör tänder, hår och hud. Utan tillräckligt med protein, är naglarna försvagat och dela enkelt. Målet för åtta uns av protein per dag. De bästa källorna är fisk, kyckling, rött kött, ägg, tempeh, linser, quinoa och mandel smör.

Kalcium

Kalcium är inte bara för dina ben. Utan tillräcklig kalcium, dina naglar att växa sprött och dina nagelband kan se trasiga. Försök få 1200 mg per dag; de bästa naturliga källorna är spenat, rovor, grönkål och senap greener. Mejeriprodukter är också full av kalcium, men har mindre näringsämnen än gröna.

Fettsyror

Att bli stark, glödande dem sköra naglar, se till att din kost innehåller tillräckligt omega-3 fettsyror. Äta en kombination av vild lax (odlad lax inte har rika omega-3), valnötter, sojabönor, broccoli, olivolja, pumpafrön, kål och squash. Flaxseeds är den bästa vegan-källan till omega-3 runt. Du kan också ta nattljus olja eller fisk kosttillskott.

Vitamin B12

Om naglarna går lätt sönder eller ser missfärgade, kanske du inte får tillräckligt vitamin B12 i din kost. Detta tillägg är absolut nödvändigt för friska naglar, och finns det i kött, ägg och mejeriprodukter. Tyvärr finns det ingen säker källa av vitamin B12 från växter, men många vegan produkter är berikade med det, inklusive texturerat vegetabiliskt protein och spannmål.

Zink

Vita fläckar på naglarna visar en zinkbrist. Många kvinnor blir tillfälligt zink bristfällig innan menstruation, och detta kan dyka upp i deras naglar. Zink finns i mest proteinrika livsmedel såsom kött, mejeriprodukter, ägg och fisk. För veganer är den bästa källan till zink pumpafrön.

Kiseldioxid

Bräcklig, långsamt växande naglar kan vara en indikator på silica brist. Detta mineral kommer från jordskorpan, och är nödvändigt för naglar, hår och benhälsa. Du hittar den i örter som åkerfräken, Nässla och oatstraw. Gör ett te från dessa örter av kokande vatten långsamt, på låg temperatur, så att de viktiga mineralerna inte går förlorade genom ånga.