mynewspapers.net

Vilka verktyg använde bagare i renässansen?

Vilka verktyg använde bagare i renässansen?


Den professionella baker var en viktig medlem av någon renässans. Eftersom bröd utgjorde en integrerad del av den vanliga kosten, och eftersom bröd i perioden bakades utan konserveringsmedel, mest människor köpt bröd från det lokala bageriet på daglig basis. Medan många av verktygen bakning i renässansen bageriet visas bekant för moderna ögon, finns det några intressanta tillägg.

Bakugnar

Bakugnar av renässansen var stora tegel eller sten hålrum, oftast inbyggd i väggen i bageriet att behålla värmen. Bränsle, vanligt trä eller torv, brändes inne i ugnen tills temperaturer lämplig för bakning hade uppnåtts. Bränslet var hastigt rakade ugnen golvet borstas ren och sedan bröden och pajer var placeras direkt på golvet i ugnen. En professionell bagare skulle sannolikt ha flera ugnar inbyggd i väggarna i bageriet, kan baka dussintals artiklar på en gång. Mindre kök förlitade sig på nederländska ugnar, förseglat metall eller keramik krukor som kan placeras i glöd en brand att baka vissa bröd och puddingar.

Baker's Peel

En bagare peel var en bred, slät paddel brukade Placera degen i ugnen och ta bort den färdiga produkten. De kunde vara gjorda av metall, men oftare höggs av smidig lövträ. Skal blev verktyget ikoniska renässans Baker, som även förekommer på vapensköldar. Trä pärlorna används fortfarande idag i många traditionella bagerier och pizzerior.

Siktning verktyg

På grund av fräsning processen under renässansen, mjöl var tvungen att vara siktas innan det kunde användas för att göra deg. Siktning mjöl genom en fin sil tillåtna bagaren för att ta bort skrovet fragment, bitar av grus från kvarnsten och olika föroreningar. Professionella bagare hade ofta metall siktar, medan vanligare kockar allmänt gjort göra med grova kasta i sig dukar.

Skalor

Korrekta skalor var en viktig del av renässansen bageriet. Det var en allmän praxis för kunder att få sina egna degen till bageriet på morgonen och plocka upp en bakad kaka på eftermiddagen. Många människor hade möjlighet att göra sin egen deg, men inget sätt att baka det. För att säkerställa bagarens ärlighet, vägdes noggrant både degen och brödet.