mynewspapers.net

Vilka växter lever i den neritic zonen?

Vilka växter lever i den neritic zonen?


Den neritic zonen är top 200 meter (656 fot) över havet och den omfattar hela havsstranden och majoriteten av havssockeln. Det finns en stor variation av djur och växter som lever i den neritic zonen. Floran i neritic zonen är särskilt viktigt att ekosystemet, både i zonen själv och i världen, eftersom det är en av de största producenterna av photosynthesis (och därmed syre) i världen.

Plankton

Den vanligaste formen av växtlighet i det neritic området är plankton. Plankton är ofta mikroskopisk, men några är synliga för blotta ögat. Den vanligaste formen av växten plankton är växtplankton (i stället för djurplankton, som är djur plankton). Växtplankton är den största källan till photosynthesis på plantet och beror på mineralerna i havet, på ett liknande sätt till hur landbaserade anläggningar växer i jord.

Tång

Tång, även känd som Sargassotång, är speciellt vanligt i Atlanten. De två vanligaste är "Sargassotång natans" och "Sargassotång fluitans." Vissa områden av tång är så omfattande att de upprätthålla sin egen mini-ekosystem och är livsmiljöen av olika typer av djur i havet.

Coral Reef växter

Den neritic zonen är också hem till korallrev. Plankton och alger i andra områden i havet, korallrev är hem till mangrove., som är stora och shrublike. Mangrove växa i grunda områden av taket och är rotade i marken medan deras blad är ovanför vattenytan.