mynewspapers.net

Vilka växter kan användas som en kamrat med en citron?

Vilka växter kan användas som en kamrat med en citron?


Citronträd är kväve-hungriga citrusträd som är attraktiva för ett brett spektrum av skadedjursbekämpning insekter. Plantera örter och blommande växter i närheten att rita i nyttiga insekter och ger kväve, utan att befrukta.

Att locka pollinatörer

Plantera blommande växter runt trädet citron att locka pollinatörer. Frukter tenderar att producera bättre när blommorna är insekt-pollineras. Växten gurkört, rölleka, dill, citronmeliss, myntverk, timjan och kosmos för en god spridning av pollinerare-locka följeslagare växter med varierande torka tolerans och skugga tolerans för olika mikroklimat runt din citron träd.

Kväve fixare

Baljväxter--bönor och ärtor--är kända för binder kväve, men det finns andra kvävefixerande växter som hjälper ge hungriga citronträd med en stadig tillförsel av detta viktiga näringsämne. Försök klöver, mjölk eller söta vicker, alfalfa, eller även odla bönor vinstockar upp på sidan av citronträd som har tillräckligt små Skärmtak att släppa in ljus under dem. Skär de kväve-fixers rygg närhelst du vill ha rötterna att släppa extra kväve för ditt citron träd och att sprida sticklingarna under trädet som marktäckning.

Skadedjursbekämpning

Dill, rölleka och gurkört, nämnde tidigare för deras förmåga lockar bin, lockar också predatory insekter att festa på skadeinsekter som kan överväldiga dina citron träd. Fänkål, blommande persilja, koriander, morot och andra växter med klasar av blommor som bildar en platt "landning pad" tillhandahålla mat för vuxna rovdjur insekter så de ska bo nära ditt citron träd året runt.