mynewspapers.net

Vilka vaccinationer behöver valpar?

Vilka vaccinationer behöver valpar?


Att hålla en valp friska och glada kräver att se till att han får de standard vaccinationer mot förhärskande hund sjukdomar. American Animal Hospital Association (BAKINO) rigoröst forskar canine vaccin och publicerar riktlinjer för veterinärer och hundägare. Rådfråga din veterinär så fort du köper din valp för att börja sin vaccinationsprogram.

Rabiesvaccinationen

I de flesta samhällen, måste valpar få rabiesvaccin innan de är ett år gammal. Beroende på individuella statliga lagar, krävs ytterligare rabies skott varje år eller vart tredje år.

Första bilder

En serie av vaccin måste administreras, börjar vid sex veckors ålder och upprepas var tredje vecka för sammanlagt tre doser. Dessa tidiga vaccin serien inkluderar parvovirus, valpsjuka, coronavirus, parainfluensa och adenovirus.

Demografi

Din veterinär kan rekommendera ytterligare vaccinationer baserat på särskilda omständigheter. Regionala sjukdomsutbrott kan uppmana valfria vaccinationer för leptospiros, hepatit eller Borrelia.

Ombordstigning

Innan du lämnar din valp på en brädfodringen kennel, vaccinera honom mot hotet från bordetella. Allmänt känd som "kennelhosta", är denna respiratorisk sjukdom vanligt där ett stort antal hundar hålls i ett trångt utrymme.

Överväganden

Om en valp är för tillfället sjuk, kanske en veterinär inte är villiga att vaccinera honom, på grund av en ökad risk för biverkningar relaterade till ett försvagat immunförsvar.