mynewspapers.net

Vilka typer av växter äter noshörningar?Noshörningar är däggdjur Afrika och södra Asien. Finns fem arter av noshörning, som alla är mycket stora djur, kan växa så stor som en ton eller mer, säger Honolulu Zoo. De fem noshörning arterna är alla växtätare och lever uteslutande på växter och annat vegetabiliskt material.

Vit noshörning

Den vita noshörningen är nästan omöjlig att skilja från dess större kusin, den svarta noshörningen. Av de två underarterna av den vita noshörningen, säger den södra vita noshörningen är de mest talrika av alla noshörningar, Honolulu Zoo. Dessa djur äter mestadels kort gräs som växer upp till ca 5 eller 6 inches hög. De äter mestadels låg energi gräs som Pennisetum, Panicum maximum och Digiteria. I zoo miljöer kan de äta hö från alfalfa växter.

Svart noshörning

Svarta noshörningar kan växa lika lång som 69 inches på axeln och väga högst 1361kg. Den svarta noshörningen finns i Afrika och har fyra underarter. Dessa djur brukar mata på natten och födosöker på små akacia träd, euphorbias och andra vedartade arter. Till skillnad från vita noshörningen äter svarta noshörningar inte många gräs, även om de äter välsmakande örter och suckulenter.

Indisk noshörning

Den indiska rhino finns främst i norra Indien och delar av Nepal. Dessa djur lever i gräsmarker och trädbevuxna ställen i kuperade områden nära Himalayas berg. De är mycket stora djur, med vissa hanar växer så stor som 2722kg. Den indiska noshörningen äter gräs, blad, frukter, grenar och ibland odlade grödor när djurets territorium gränsar på odlad mark. Gräs utgör majoriteten av djurets kost, ibland så mycket som 80 procent beroende på säsong.

Sumatra Rhino

Den minsta rhino arten, Sumatra-noshörningar växer till ca 907kg. En akut hotad art, djuret ges endast på Sumatra, Borneo och en enda halvön Malaysia. Dessa noshörningar är webbläsare, äta löv, kvistar, vinstockar, små buskar och frukter. De är särskilt förtjusta i bambuskott, fikon och mango och kan slå ner plantor att livnära sig på rotsystem.

Javan Rhino

Javan noshörningen kan bli lika stor som 1996kg. och så länge som 11 fot. Djuret lever av av skott, kvistar och andra växter det kan bläddra på skogen golv. Den äter också unga blad, fallna frukt och grenar upp till ca 1 tum som kan brytas av av trädplantor.