mynewspapers.net

Vilka typer av vätskor påverkar växternas tillväxt?

Vilka typer av vätskor påverkar växternas tillväxt?


Växter behöver vätska i form av vatten för att leva, liksom nästan alla andra levande former på jorden. Men vatten är också för många av de element som växter behöver för tillväxt, och varje element påverkar växterna annorlunda. Naturligtvis, det finns tusentals vätskor, men det finns några som är hänförliga till regelbundna växtliv.

Vatten

Vatten är nödvändigt att plantera liv, att det är 90 procent av anläggningen. Om det finns inget vatten i marken för rötterna att absorbera, sedan börjar växten vissna och torka ut. Vissa växter har lagring material, som glödlampor och rhizomer, i deras rötter som kommer att hålla vatten längre än enkla rötter. Andra växter, som träd, har rötter som sträcker sig djupt ner i marken och extrahera vatten därifrån. Du behöver veta den fysiska strukturen i din anläggning är böka system för att veta hur man bäst för att tillämpa vatten på jorden.

Flytande gödselmedel

Eftersom livet av en växt som stöds av vatten, även om växten sitter i jord, utan fukt, kommer att smutsa inte släppa dess näringsämnen. Efter tid, få näringsämnena i jorden utarmat om de inte fylls på med ny jord eller kompost. Flytande gödselmedel löser sig näringsämnen och gör dem tillgängliga för växtens rötter omedelbart. Typerna av flytande gödselmedel varierar från enkel kompost te till kommersiella beredningar med specifika näringsämnen.

Bakpulver, olja och vatten blandning

En blandning av bakpulver, olja och vatten är en enkel svampmedel och markens alkalinizer. När bakpulver klänger på anläggningar med hjälp av oljan, dödar den någon svamp som växer på ytan av anläggningen. Regn sköljer av bladen, så måste du ansöka på nytt den regelbundet att vara effektiv. Det finns ett par andra föreningar att fungera ännu bättre men är inte riktigt lika tillgängliga: hjorthornssalt eller kalium bikarbonat. Dessa fungerar också som gödningsmedel för växter genom att leverera kväve och kalium som biprodukter.

Epsom salter och vatten blandning

EPSOMSALT är en kombination av magnesium och svavel eller magnesiumsulfat. Magnesium är ett viktigt näringsämne för växter, medan svavel hjälper till gör marken. Om du har citrus växter, rosor eller även tomater, kommer att tillägg av vissa Epsom salter löses i vatten ge dem en tillväxt öka utöver sina vanliga gödselmedel.