mynewspapers.net

Vilka typer av tyger absorberar färgämnet bäst?

Vilka typer av tyger absorberar färgämnet bäst?


Färga tyg kan vara en hobby eller en metod för att stärka ett plagg eller en dekorativ accent. När färga tyg, är det fördelaktigt att förstå vad den är tillverkad av och vilken typ av tyg bäst absorberar färgämnet. Olika tyger reagerar på färger och döende processer på olika sätt, så som har kunskap om tyger och fibrer är nödvändigt för ett lyckat resultat.

Bomull

Bomull är ett mångsidigt tyg används runt om i världen på grund av dess mjukhet, komfort och wash-and-wear egenskaper. Bomullsfiber, som behåller 24 till 27 gånger sin vikt i vatten, andas genom att absorbera och släppa fukt snabbt. Denna absorberande kvalitet gör bomull en lätt tyg att färga. Perfekta färger att använda på bomull är kallt vatten fibre reaktiva färgämnen, allrengöringsmedel färgämnen och direkt färgämnen.

Ull

Ull, en animaliska fibrer av fårmjölk hår, kommer att absorbera upp till 30 procent av sin vikt i vatten och är de mest absorberande av alla tyger. Ungefär som bomull, ull också äger en andas kvalitet, och det är perfekt för att hålla kroppen varm i kyla. Ull är en av de bästa tygerna att färga eftersom färgen kommer tränger in kärnan i tyget och permanent förbindelse med fibrerna. Ull är mångsidig och tar många olika färger och färgämnen.

Linne

Linne, en smidig, slitstark och lyxiga tyg, består av de starkaste vegetabiliska fibrerna och är två till tre gånger starkare än bomull. Den naturliga glansen från detta tyg kommer från vax innehållet av de lin fibrer används för att skapa linne. Inte bara en bra ledare av värme, linne är en absorberande tyg som lätt tar färgämnen. Linne är också perfekt för färgning eftersom färgerna tenderar att bo levande efter tvättas.

Silk

Silk, en sensuell, elegant och lyxigt tyg, förknippas ofta med framgång och rikedom. Detta naturligt skimrande tyg är attraktiv, mångsidig och i gamla tider, säljs för sin vikt i guld. Silk fibrer kommer från insekter, som larver, och är en av de starkaste naturliga fibrerna med en hög uppsugningsförmåga för fukt. Denna absorberande kvalitet gör siden en av de bästa tygerna för färgning, särskilt i djupa färger.