mynewspapers.net

Vilka typer av stenar göra bra vedeldad spis pads?

Vilka typer av stenar göra bra vedeldad spis pads?


En vedeldad kamin pad (härd pad) skyddar golv från brännhet när du använder en pellets-, majs - eller vedeldad spis. Plattan ligger under kaminen och ovanpå golv ytan och fungerar som ett brandsäkert hinder. Välja en permanent eller flyttbara härden pad av obrännbart material att säkerställa din vedeldad spis pad varar genom en hela vintersäsongen och bortom.

Skiffer

Enligt webbplatsen Ask byggare, är en vedeldad spis pad vanligen tillverkade av skiffer, sten eller kakel. Skiffer används ofta att täcka traditionella konkreta kuddar som sitter under vedeldade spisar i många äldre hus. Stenen är att föredra eftersom det är en naturlig, flexibel och ett brandfasta material som gör också en visuellt tilltalande vedeldad spis pad. Skiffer säkrar till oavslutade cement pad generellt utan problem, staterna be byggare. Välj en tunn, brännbar självhäftande gjord av Portlandcement, kvartssand och kemisk bindningmedel att installera skiffer som en härd pad.

Granit

Granit gör en idealisk vedeldning sten pad. Granit ger en slående visuella accent för att komplettera ditt rum inredning, och serverar också en viktig funktion för att bevara dina golv. Det kommer i en mängd olika färger och mönster. Granit är ett slitstarkt material som står emot värme och skyddar dina golv yta från att ådra sig värmeskador när din braskamin används. Installera granit över en befintlig cement härd eller placera en färdiga kvadrat granit kakel pad under din vedeldad spis. En nackdel av granit, är dock Tjat det är en dyr pad material, särskilt jämfört med mindre kostsamma skiffer.

Marmor

Marmor används ibland i hemmen som en vedeldad spis pad. Det är mjukare än granit men svårare än skiffer. Stenen har ett installation värde på en, som är på den nedre änden av isoleringsmaterial för kuddar; tegel är bland material med det högsta värdet av åtta. Av denna anledning används marmor bäst med en braskamin som inte kräver mycket tung isolering. Marmor är en stark sten som tål värme, det tenderar att absorbera fukt och är utsatt för missfärgning.