mynewspapers.net

Vilka typer av guldfisk kan gå i samma akvarium?

Vilka typer av guldfisk kan gå i samma akvarium?


Guldfisk är lätta att ha och kul att titta på. Men det är viktigt att du förstår vilka typer kan leva tillsammans. Guldfisk är mer social än tropiska fiskar, kunde du ha kompatibilitetsproblem om du placerar olika typer av goldfish tillsammans.

Typer

Typerna av goldfish inkluderar platt-kropp och äggformade, som tycke goldfish. Ägg-formade guldfisk kan inte leva med platt kropp guldfisk.

Varningar

Ägg-formade guldfisk är långsam simmare, och många fantasier har problem att se. Platt-kroppen guldfisk kommer att förbruka all mat innan de äggformade som inser du tappade mat i akvariet.

Identifiering

Äggformade eller tycke goldfish ser runda ut ägg och har dekorativa, långa fenor. Några fantasier har uppsvällda huvuden eller ögon, som den himmelska bubbla-eye och den svarta moor. Platt-kroppen goldfish har smal, strömlinjeformad organ och simma snabbt. De inkluderar de vanliga guldfiskar och kometer.

Miljö

Alla typer av guldfisk kan överleva i en ouppvärmd, inomhus akvarium.

Temperament

Alla guldfiskar är sociala. Dock kan platt-kroppen goldfish trakassera de äggformade fantasier om akvariet är för liten och fisken tävlar om utrymme och mat.