mynewspapers.net

Vilka typer av dräkter barnen bära på 1960-talet?

Vilka typer av dräkter barnen bära på 1960-talet?


Traditionen att klä sig i kostymer och knep eller behandling är inte ny i Amerika. Barnen har gjort det i årtionden. Det breda utbudet av kostym val erbjuds idag, men var inte ute på 1960-talet. När det kom till dräkter för barn, fanns det verkligen endast ett par alternativ, Hemlagad och affären. Köpta Halloween kostymer bestod oftast av en vinyl dräkt och en plast mask. Naturligtvis fanns en mängd olika tecken.

Seriefigurer och super-hjältar

Seriefigurer var populärt för barnen på TV på 1960-talet och även som representerade som Halloween kostymer. Bugs Bunny, Daffy Duck, Donald Duck och andra valdes ofta av barn. Super-hjältar och serietidningar var populärt på 1960-talet och kostymer som Batman, Superman, Spider-Man och mer var utslitna av många barn. Många av dräkterna erbjöds oförändrad år efter år, medan andra såg förändringar i olika versioner hittade baserat på avskrivningsåret.

Riktiga människor

1960-talet såg månlandningen och intensivt intresse för utforskning av rymden. Astronaut kostymerna var populära val för barn på 1960-talet, spelar på denna fascination för utforskning av rymden. Richard Nixon var också en populär 1960-talet kostym som John F. Kennedy hade varit före honom. Film och TV-stjärnor också prytt 1960-talet Halloween kostymer. Förteckningen ingår Marilyn Monroe, Lucille Ball och Three Stooges. Beatles dominerade musik och representerades av kostymer för barn att bära.

TV-serier

Många TV-program var representerade av Halloween kostymer. Praktiskt taget alla Visa av intresse för barn var med. "Skratta i" fick även en kostym. "Jag drömmer om Jeannie" och "Bewitched" förvandlades både till Halloween kostymer. Science fiction visar barnen njöt som "Lost in Space" och "Star Trek" hade kostym mönster. Uppenbara Halloween kostym val var monster visar "The Addams Family" och "The Munsters," som båda hade kostym alternativ tillgängliga för barnen att bära.

Monster

Monster passar alltid bra med Halloween tradition av skrämmande bildspråk. Vissa monster kostymer äger en tidlös element, och därför var populärt på 1960-talet, även om introducerades tidigare. Klassiska filmen monster som Frankenstein, Dracula, varelsen från den svarta lagunen och the Wolfman skulle ingå i den kategorin. Så vill mer generisk monster en häxa, mumie eller skelett. Alla dessa monster var representerade av kostymer för barn på 1960-talet.