mynewspapers.net

Vilka typer av bollar Bounce?

Vilka typer av bollar Bounce?


Sport och fritid är viktiga delar av amerikansk kultur. Spel som basket, tennis, dodge boll och fotboll är bara några där studsande bollar är vanliga. Fysik är en vetenskaplig disciplin som kan förklara hur bollar studsa och vilka är bäst lämpade för användning i ett visst spel. Material för att göra bollar också spela en viktig roll när det gäller deras förmåga att rulla och studsa.

Basketbollar

Basket är ett spel som specialiserar sig på användningen av en studsande boll som ska inte bara vara studsade på ett hårt underlag men skott genom en hoop eller ricocheted bort av ett ryggstöd. Basketbollar fungerar genom att omvandla potentiella energi till kinetisk energi, och detta händer när en spelare sipprar en boll på en domstol. När bollen hålls i en spelares hand, lagras upp potentiell energi och när bollen släpps till marken för att vara rann det skapar rörelseenergi. När basket träffar marken det släpper några av dess rörelseenergi och inte studsa tillbaka till sitt ursprungliga läge. Detta resulterar i spelaren behöva tillämpa en jämn mängd kraft att få bollen att studsa i kontinuerlig och jämn takt.

Fotbollar

Material som är bäst lämpade för studsande bollar minska friktion och stöta bort fukt. Bollar som fotbollar och syntetiska dodge bollarna är utmärkta exempel på bollar som studsar. Fotbollar är inte längre gjorda av läder men NBA basketbollar är gjorda av detta material. Läder bollar absorberar svett och orsaka en boll att bli tyngre, vilket innebär att det blir svårare att studsa. Syntetiskt läder bollar används för USA Soccer Federation. Bollar gjorda av hårt gummi har en tendens att studsa högre än många andra typer av bollar eftersom de inte förlorar en massa deras rörelseenergi när de kommer i kontakt med en yta eller ett objekt.

Tennisbollar

Tennisbollar är utformade enligt specifikationerna som International Tennis Federation (ITF). Dessa bollar är utformade för att studsa mellan 53-58 inches och de har olika ytor, som inkluderar ull och syntetisk filt. Varje boll är avsedd för särskilda typer av domstolar, som omfattar hård lera och gräs. ITF: S regler anger inte cover typer eller hur de är vävda; Det är bara viktigt de studsar på en viss höjd, har en diameter större än 2 och 1/2 inches men mindre än 2 5/8 inches och en vikt av mer än 56.7gr men mindre än 2 och 1/16 ounces.

Hårt gummibollar

Enligt Institutionen för fysik vid University of Illinois (Urbana-Champaign) har bollar med hårdare ytor en tendens att studsa högre än de som har skapats av mjukare material. Hårt gummibollar kan studsa högre än syntetiska eller läder bollar eftersom de inte förlorar så mycket av deras rörelseenergi när de kommer i kontakt med en yta. När en hård gummiboll kommer i kontakt med en yta, förlorar mycket lite av dess rörelseenergi och har förmågan att studsa tillbaka på höjden det släpptes från, och i vissa fall det kan studsa tillbaka ännu högre än sin startposition.