mynewspapers.net

Vilka material hålla isbitar från smältande?

Vilka material hålla isbitar från smältande?


Om du är värd för eller delta i en utomhus händelse där det brukar vara en bärbar frys, kan du hamna behöver ett sätt att förhindra att din isbitar smälta så att dina gäster kan njuta av kalla drycker och du kan hålla livsmedel frysta eller kylda tills de är redo att tillagas eller ätas. Det finns många material som håller isbitar från smältande, men vissa är mer effektiva än andra.

Frigolit

Styrofoam behållare är utmärkta för att förhindra att isbitar smälta om du är utomhus. Isolerande egenskaperna för frigolit hämma överföringen av värme, vilket innebär att varm luft från utsidan inte kommer att kunna tränga in i behållaren mycket snabbt, så att din isbitar inte smälter under en längre tid. Ju tjockare behållaren och ju tätare styrofoam, effektiv isolering kommer att ge.

Draperi

Tjocka tyger, som klädde med filt och draperi, kommer också att hålla isbitar från smältande eftersom de avvärja efter överföringen av värme. Även om filt som normalt betraktas som varmt, och det kan vara bakvända att tänka på det som ett bra sätt att stoppa is från smältande, är det tjock, vilket hjälper till att hålla värmen ute och kylan som utgår från isbitar i. Om du använder denna typ av material, Linda behållaren isen tätt för att hindra luft från att komma.

Tidningen

Inslagning din ice cube container i tjocka buntar av tidningen också förhindrar att isen smälter om du behöver överföra det från en frys till en annan. Tidningar erbjuder en ekonomisk och praktisk sätt att skapa en någorlunda lufttät bundle för att flytta is från en plats till en annan.

Ull

Som draperi och filt, ull är mycket tjock och tillåter inte för mycket luft att passera genom sina fibrer. Detta fungerar som en isolator, och kommer att hålla temperaturen konstant under en längre tid. Ull fördröjer också överledning av värmeenergi förutom att ge isolering, vilket ger dig en extra lina av försvar mot rumstemperatur luft sipprar i och smältande isen.