mynewspapers.net

Vilka länder kräver 6 månader av pass giltighet?

Vilka länder kräver 6 månader av pass giltighet?


Många länder kräver USA medborgare ha ett pass med ett förfallodatum för no mindre än sex månader från dagen för resor. Det är vanligt för resenärer att vara omedveten av sådant krav, och alltför ofta sådana människor nekas ombordstigning.

Krav för internationella resor

Amerikanska medborgare måste ha ett pass för internationella resor som används för att få inträde till ett annat land och återinträde i USA. Dessutom, har alla länder krav för resor inom sina gränser. Dessa krav kan variera från att få en särskild visering till med föreskrifter på amerikanska pass.

Metoden för fiberräkning

"Sex månader" är inte samma sak i varje land. Vissa nationer räknas förfallodatum som sex månader från den dag då träder in i deras land, medan andra använder schemalagda avresedatum som sexa-månad markör. Brasilien, Israel, Malaysia och Indonesien använda sex månader från dagen för anslutningsfördragets; Paraguay, Rumänien, Ecuador och Galapagosöarna använda sex månader från datum för avgång.

Andra länder

Många länder har sex månaders regeln. Andra exempel Kina, Argentina, Aruba, Myanmar (Burma), Singapore, Fiji, Thailand, Indien, Sri Lanka, Afghanistan, Barbados, Spanien, Malaysia, Saudiarabien, Tunisien, Förenade kungariket och Belgien. Detta är bara ett kort urval innebar att Visa mångfalden av länder som har detta krav. Eftersom listan är omfattande, är det tillrådligt att missta sig på sidan av försiktighet och förnya ett pass som närmar sig fönstret sex månaders giltighetstid. Också komma ihåg att länder som inte har ett krav på sex månader kan ha en tre månader.

Om ditt pass upphör att gälla

Om ditt pass upphör att gälla senast sex månader efter resan, är det första steget att undersöka förnyelse. Typiska handläggningstiden är sex veckor men har varit känt att ta betydligt längre tid. En sökande kan dock ansöka om en skyndsam passport. Dessa har en handläggningstid på ca två veckor men är dyrare. Förutsatt att det finns varken möjlighet, kan du kontakta värdlandets ambassad eller konsulat att få ett särskilt visum för resor under perioden löper ut.

Skyndsam Passport-tjänster

En £39 avgift, utöver programmet kostar, som krävs för en skyndsam ansökan. Detta är utöver de övernattbefordran avgifter att få dina dokument i god tid. Om ditt nuvarande pass är oskadad, kan du förnya per post. När du gör det, rekommenderar utrikesdepartementet att alla skyndsam passport-program använder en spårbar leveransmetod. Skyndsam förnyelse tillgängligt via mail är snabbare än den ordinarie processen men långsammare än besöker en Regional Passport acceptans anläggning. Om ett pass behövs för resa i två till fyra veckor, krävs ett besök på en Regional Passport Agency. Dock kan du besöka en Regional Passport acceptans anläggning bara om du är i fönstret två till fyra veckors. Det rekommenderas att en sökande som behöver skyndsam tjänsten på grund av en life-or-death Nödkontakten National Passport Information Center på 877-487-2778; TDD/TTY: 888-874-7793.