mynewspapers.net

Vilka kvalifikationer ska jag vara en paralegal?

Vilka kvalifikationer ska jag vara en paralegal?


Paralegals samarbete med advokater i offentliga och privata praktiken och hjälpa dem genom att utföra materiella rättsliga uppgifter. Särskilda pedagogiska krav är inte nödvändigt att arbeta som en paralegal, men det finns flera kvalifikationer som är viktiga att ha om du vill lyckas i fältet. Noggrant överväga huruvida du har dessa attribut innan att fullfölja denna karriärväg.

Enastående kommunikationsförmåga

Antingen på telefon, kommunicerar via Internet eller via post, paralegals ständigt. Som en högra hand till ombudet hon stöder, varje juridisk assistent måste fungera som en förlängning av hennes advokat och vara bra på att sprida information---antingen via ett brev, memo, e-post eller telefon samtal. Paralegals skärm och svara på meddelanden från advokater, domstolar, klienter, vittnen, medicinska leverantörer och andra berörda parter snabbt och effektivt. Som en del av att vara en enastående communicator, måste en juridisk assistent kunna hantera ständigt föränderliga uppgifter i en snabbrörlig miljö.

Utmärkt Orgnaization förmågor

En viktig kompetens att vara en paralegal är förmågan att organisera stora mängder data och dokument. Lagen är ett faktum-drivande företag och juridiska assistenter måste kunna ta emot, index, sammanfatta och organisera stora mängder information. Oavsett om det är en fil som innehåller relevant rättspraxis eller ett rum tillägnat viktiga fall dokument och bevis, en bra paralegal känner till fakta och papper för varje fall inifrån och ut och hittar en "nål i en höstack" på kommandot för den advokat som hon stöder. Paralegals måste också organisera kalendrar och scheman genom att hålla upp med interna deadlines, domstolen docket datum, statyer av begränsningar och discovery svarsdatum. Många företag förlita sig på juridiska-programvara-driven system för organisation, så det är bra om en juridisk assistent har särskild erfarenhet använder datorer för att hantera information.

Angelägen forskning förmågor

Bygga något slags rättsfall tar en hel del forskning och förberedelse. Paralegals tillbringa mycket tid stöder deras advokater på detta sätt, så utmärkt forskning kompetens är en viktig kompetens för jobbet. Advokatbyråer använda specifika rättsliga medel, som omfattar LexisNexis och Westlaw, för att hitta rättspraxis och annan relevant information. Paralegals som inte är bekant med dessa program bör åtminstone vara dator-kunniga nog att plocka upp dem snabbt genom utbildning.

Utbildningskvalifikationer

Från och med 2010 behöver du inte någon formell typ av skolgång för att fungera som en paralegal. Som en advokat är villiga att anställa, utbilda och övervaka personen, kan någon skicklig individ träna som en paralegal. Som sagt, vissa pedagogiska vägar gör det lättare för en erfaren person att bli kvalificerad som en juridisk assistent. En högskoleutbildning som fokuserar på majors eller minderåriga på engelska, är statsvetenskap eller straffrätt en bra start. Dessutom, erbjuder många institutioner över hela landet program som utbildar blivande rättsliga assistenter att hantera ansvar av paralegal arbete i en rättslig miljö. Människor som menar allvar med fältet som ett yrkesval bör överväga att gå på college och en paralegal-certifikat.