mynewspapers.net

Vilka kvalifikationer ska jag vara en dietist?För att bli en nutritionist, måste kandidater erhålla en kandidatexamen i näringslära, dietetik eller ett motsvarande område. Som nämnts på Allalliedhealthschools.com, är dietister kallas även dietister, dock; registrerade dietister är skyldiga att genomgå ytterligare utbildning och utbildning än dietister. För att säkerställa att alla kriterier för att bli en nutritionist är uppfyllda, anmäla dig till en skola som erbjuder program ackrediterade av American Dietetic Association eller ADA.

Klasser & förutsättningar

Kursplanen för studenter bedriver en examen i näringslära ingår följande: anatomi, biologi, biokemi, business, kemi, datavetenskap, dietetik, hälsa, mat management system, fysiologi, psykologi, statistik och sociologi. När kravet på utbildning har slutförts, kan studenter har att slutföra en viss mängd timmar på olika faciliteter, som en del av sin utbildning. Detta är känt som en praktikplats eller övervakas praxis.

Referenser

För att arbeta som en nutritionist, måste individer uppfylla särskilda certifiering, licensures eller registreringskrav som dikteras av den stat som de avser att träna i. Eftersom dessa krav kan skilja sig åt, är det viktigt att veta de särskilda kvalifikationerna för staten du tänker på att arbeta i. Enligt US Department of Labor finns 46 stater och jurisdiktioner med lagar som reglerar dietetik. Av dem, 33 kräver licensieringen, 12 kräver lagstadgade certifiering och 1 kräver registrering. Du måste vara licensierade för att arbeta eller öva villkor i något av de 33 länderna, såsom anges ovan. I 12 staterna där lagstadgade (rättsliga) certifiering behövs, kan de utan certifiering fortfarande användas som en nutritionist; deras användning av tjänstepensioner titlar är dock begränsad. Enligt bls.gov är"registrering den minst restriktiva formen av statlig reglering av dietister och dietister. Oregistrerade människor får arbete som en dietist eller nutritionist."

Avancerade grader & certifiering

De som uppfyller kriterierna och hålla en avancerad examen från ett ackrediterat institut (Masters- och doktorandnivå) i näringslära eller likadana fält får tentera certifierad näring Specialist (CNS). Tentamen styrs av Certification Board för Nutrition specialister (CBNS) och de som passerar få yrkesbeteckning för certifierad näringsexpert. Denna prestigefyllda titeln leder till ökad tjäna potential och yrkesmässig befordran. För att hålla certifiering giltig, kräver CBNS alla Certified Nutrition specialister att slutföra fortsatta näringslära utbildning 15hp (CNE) per år i genomsnitt, eller 75 högskolepoäng per fem år omcertifiering period.