mynewspapers.net

Vilka kvalifikationer behöver du att bli en kock?

Vilka kvalifikationer behöver du att bli en kock?


Kvalifikationerna för att bli en kock rad så brett som typ av kock du vill bli, från en cafeteria arbetare till en personlig kock till executive kocken på en femstjärnig restaurang. Utbildning kraven allt från utbildning till examina. Erfarenheter och affärsutveckling färdigheter behövs också, beroende på kocken du vill vara. Kockarna kan också hitta arbete inte bara i restauranger, men i Hotell, på kryssningsfartyg och på sjukhus.

Utbildning

Många kockar börjar sina karriärer på botten av den kulinariska arbete stegen i okvalificerade positioner i köket och arbeta sig genom att få erfarenhet och främja deras utbildning. Okvalificerade kök jobb kräver vanligtvis endast utbildning på arbetsplatsen. Mer avancerade positioner och högre nivå restauranger kräver mer utbildning sådana kulinariska Institutet lärlingsutbildning, yrkesskolor eller fyra år examina. Köksmästare kräver mest utbildning och erfarenhet. De flesta kulinariska utbildning innebär att laga mat, men ger också utbildning i andra aspekter av jobbet som planering, Val av portion dimensionering och mat-menyn.

Erfarenhet

Kockar behöver ca åtta till 15 års erfarenhet inom sin specialitet innan de tjäna titeln och certifiering av kocken. Certifieringar kan erhållas genom skolor och institut av gästfrihet. Köksmästaren är en titel som ofta reserverad för dem som har ansvar för mer än ett kök. De flesta kockar är specialiserade på en viss typ av mat och tillbringar merparten av sin tid utbildning i denna specialitet. Det finns konditorer, som är specialiserade på efterrätter; sauciers, som är specialiserade på att göra såser; och kockar som specialiserar sig på köket i en viss region i världen, såsom Italien eller Frankrike.

Personliga egenskaper

Kockar måste ha god organisationsförmåga och måste kunna arbeta i högt tempo, hög stress miljöer. Fysiskt måste de kunna stå på fötterna för långa timmar och vara beredd att arbeta sena nätter. De måste också kunna fungera bra med andra i en teammiljö och vara kreativ i hur de förbereder och nuvarande mat. Renlighet och hygien är också viktiga. De flesta platser kräver också kockar och andra kök verk har hälsocertifikat kontrollera att de inte har några smittsamma sjukdomar.

Affärskompetens

Kockar behöver ledningskompetens. De behöver för att kunna övervaka sous, eller assistent, kock, samt linje kockar, prep kockar och andra anställda i restaurangens kök, eller på baksidan av huset som det ibland kallas. De måste också kunna balansera deras matlagning och ledarskap möjligheter med affärskompetens, till exempel hantera mat kostnaderna genom att minimera matavfall och förutse mängden förgänglig mat de behöver.