mynewspapers.net

Vilka jobb kan en 13 - 14-åring få?

Vilka jobb kan en 13 - 14-åring få?


Runt ålder 13 eller 14, får barnen börja vilja ha sina egna pengar för köpa tidningar, gå på bio eller för big-biljett objekt, till exempel TV-spel eller nöjesparken resor. Vissa barn kan vara till hjälp runt huset att tjäna ficka förändring, men andra vill ge sig in i arbetslivet. Inte alla jobb är lämpliga för 13 - 14-åriga barn; jobb som innebär intensiv fysiskt arbete eller sena arbetstider är bestämd no-nos. Det finns många alternativ för unga tonåringar att få fötterna blöta medan du tar sitt första jobb ansvar.

Bilhandlare

Unga tonåringar inte gammal nog att köra ännu, men det betyder inte att de inte har en boll att ta hand om någon annans ride. Massor av yrkesverksamma har inte tid eller tålamod att detalj egna transportsätt, men 13 - 14-åriga barn kommer att njuta snyltar ner bilar, polering exteriörer till en fin glans, dammsugning bilinredningar och buffing grill arbeta förrän det blänker. De kommer att uppskatta den cool faktorn att hantera bilar och extra ansvar för sådana dyra tillgångar hjälper dem var försiktig när du arbetar. Över tiden, kan tonåringar utveckla stamkunder för grundläggande biltvättar eller mer omfattande bil detalj arbete.

Dator vina

Vissa barn i åldersgruppen 13 - 14-åriga ta till teknik som en anka till vatten. Tonåringar skickliga på kör datorprogram, inrättande av sociala nätverk konton och mixtra med inställningar kan upprätta en frilansande databranschen. Några unga proffs kan kunna bygga grundläggande webbplatser för familjer, men andra kan arbeta med äldre grannar som vill lära dig hur man laddar ner bilder av sina barnbarn, icke-techie vänner som vill ha hjälp med att ställa upp ett socialt nätverk eller människor som har precis köpt en dator och är osäker på hur det fungerar. Barn kan felsöka via telefon eller ge sig in i hemmen av betrodda klienter ska fungera på deras datorer.

Handledning

Barn i åldern 13 till 14 år kan ta handledning jobb att tjäna extra pengar. Det kan handla om att hjälpa yngre barn med läxor, tjänstgör som en betald undersökning-kompis för klasskamrater kämpar med betyg, eller handledning vuxna i några av sina egna färdigheter, oavsett om det är att spela fiol eller tala spanska. Handledning jobb hjälp unga tonåringar utveckla viktiga meddelande färdigheter och kan lätt bearbetas till efter skolan och helgen scheman.

Hus-sittande

Barn som är 13 till 14 år gamla kan vara för ung för att tillbringa natten när han satt i huset, men de kan fortfarande besöka hem var passagerare är business resa eller på semester för att kontrollera att allt är säkert. Vattning växter, att lägga till färska vatten till sällskapsdjur bolle, föra in post och tidningar och dubbelkontroll låsta dörrar och fönster ger unga tonåringar ansvarskänsla samtidigt tjäna pengar.

Överväganden

Påminna om din tonåring att tjäna bra betyg är viktigare än att tjäna handkassa. Hjälp 13 - 14-åringar bok jobb bokningar runt skoltid. Om barnen börjar bli alltför upptagen, uppmuntra dem att anlita hjälp. Var extra försiktig när du ditt barns arbete innebär att komma in i hemmen av främlingar; Det kan vara smart att besöka hemmet och presentera dig själv innan du låter ditt barn umgås med någon du inte känner väl.