mynewspapers.net

Vilka grönsaker kan du plantera i januari och februari?

Vilka grönsaker kan du plantera i januari och februari?


Våren och sommaren finns de mest gemensamma tider för starten av en köksträdgård. Medan flesta växter frodas i mer tempererade klimat, kan flera planteras under vintermånaderna i varmare områden att producera grödor av anbud och välsmakande grönsaker. Flera våren-skördade grönsaker är ofta produkter av plantor planterade i vintern.

Kål

Kål är en kallt väder grönsak som trivs i bördig jord. Plantera dem börjar i februari och in i April. Alla sorters kål, inklusive grönt, rött och Savoy, nå mognad i ca 65 till 75 dagar. För en våren skörd, plantera vitkål plantor i februari eller när risken för frost har gått. För att producera större huvuden av kål, utrymme växter 30 till 60 cm (12 till 24 inches) ifrån varandra, som närmare avstånd leder till mindre huvuden, enligt University of Illinois förlängning hemsida. När cheferna har bildat, är kål färdiga för skörd.

Sallad

Sallad som växer bäst i svalare förhållanden. Plantera den när marken har börjat Tina och marken är genomförbar, eftersom plantorna kan hantera lätt frost. För en våren skörd, plantera sallad från februari till April. Sallad frön bör sådde i rader och glest täckt med mer än 6 mm (1/4 tum) av jord. Trots sin ringa storlek gör det svårt, prova att sprida fröna ut när sådd så de inte är för nära varandra. Vi rekommenderar att frön är ca 15 cm (6 tum) ifrån varandra. Alternativt, utsäde band kan användas för att säkerställa korrekt avstånd. När sallad har uppnått 7,5 cm (3 tum) i höjd, bör växterna vara fördelade 10 cm (4 tum) ifrån varandra. Sallad föredrar fuktig jord och kräver daglig vattning för att frodas. Desto snabbare anläggningen växer, skarpare och sötare bladen blir vid skörd, enligt The trädgårdsmästarens Net webbplats. Skörden börjar när sallad har vuxit tillräckligt stor för konsumtion.

Rödbetor

Rödbetor kan växer bra i svalare väder och överleva kort ljus frost, så plantera dem början i februari och i April för en våren gröda. Plantera frön i ett grunt dike, täcka dem med minst 1,3 cm (1/2 tum) av jord. Trängsel bör undvikas, så då plantorna nå 7,5 cm (3 tum) i höjd, utrymme dem 7,5 cm (3 tum) ifrån varandra. För att växa ordentligt, kräver rödbetor fuktig och bördig jord som korrekt ogräsrensning. Ogräsrensning är nödvändigt eftersom rödbetor har små blad på första och övervuxna ogräs konkurrerar om näringsämnen och hämmar deras tillväxt. Rödbetor bör skördas när fullvuxen men fortfarande på den minsta sidan. Vanligtvis när rödbetorna är storleken på ett plommon eller en persika, är de redo att skördas. När plantorna blir mycket stor, de inte längre anbud.

Morötter

Morötter kan planteras helst från September till februari. När plantering, rader är inte nödvändiga, och frön bör vara utspridda på en lös, befruktade säng upp 20 cm (8 tum). Morötter kräver fuktig jord, särskilt under de första två veckorna, för att växa ordentligt. När morötterna har vuxit till en höjd av 5 cm (2 tum), bör de då vara fördelade 2,5 cm (1 tum) isär för optimal tillväxt. Skörden börjar när morot toppar når minst 20 cm (8 tum) höga och upp på roten är minst 2 cm (3/4 tum) över, enligt webbplatsen Urban Harvest. Dra försiktigt ovanpå morot, fukta om behövs för att extrahera den från marken.

Palsternacka

Palsternacka är en vinter grönsak vars smak förstärks när de utsätts för extremt kallt väder. Det är bäst att plantera palsternacka mellan februari och får, eftersom det har en längre växtsäsong, tar över 150 dagar till fullt mogna enligt trädgårdsmästarens världen hemsida. Fröna bör vara sås i rika jord ungefär 7,5 cm (3 tum) ifrån varandra, och de växer bra i full sol eller halvskugga. Om så önskas, kan palsternacka vara kvar i marken och skördas nästa vinter eller vår. Iskalla luften ändrar den vegetabilisk stärkelse till socker, att skapa en söt smak, så palsternacka bör skördas först efter minst två veckor i mycket kallt väder.