mynewspapers.net

Vilka gamla hus isolering är säker?

Vilka gamla hus isolering är säker?


Som den industriella revolutionen ledde till en boom i uppfinningen och massproduktion, nya och annorlunda saker för hemmet var manufactured för att göra huset underhåll billigt och bekvämt. Man gå i uppfinning kom tyvärr inte med förutseende nog testa nya produkter för eventuella hälsorisker. Även om många av de gamla formerna av isolering, till exempel asbest, visade sig vara skadlig och även dödliga, finns det några som stått upp för granskning och används fortfarande idag.

SOD

SOD, eller lera blandat med gräs, är en av de äldsta formerna av isolering och är fortfarande en av de säkraste. Materialet andas väl på sommaren och håller i värme under vintermånaderna. Viktigare, brinner materialet, medan brandfarlig, långsamt vilket gör att familjer i sod-isolerade kojor att fly innan skadas. SOD är giftfri och även fula, är så gott som marken under fötterna.

Lös fyllning isolering

Lös fyllning isolering är en av de äldsta formerna av modern isolering används än idag och fortfarande en av de säkraste. Lös fyllning isolering använder bitar av cellulosa (växtmaterial som pappersmassa, papper eller bomull) att fylla området mellan den inre väggen och hus exteriör. En gång som mycket av detta område är fylld som möjligt, det är tätt förslutna shut. Denna metod som giftfri isolering som höll hus varmt under vintermånaderna. Tyvärr, cellulosa är extremt brandfarliga och hus skulle lysa upp som en match sticka vid brand. Fyllningen i lös fyllning isolering har ersatts av en säkrare, mindre brandfarliga skummaterial.

Filt isolering

Även kallad glasfiber isolering, infördes denna form av isolering 1962. Denna metod innebär att rulla ut fibrer tillverkad av glasfiber i stora ark över ytterväggar. Eftersom dessa blad är gjorda av glasfiber, det finns ingen risk för brand och studier har visat glasfiber vara säkra att leva runt. Denna metod blev snabbt de vanligaste och idag filt isolering finns foder de flesta hem och företag.

Spray skumisolering

En av de nya typerna av isolering, spray skum infördes 1974 som ett alternativ till filt och lös fyllning isolering. Den isolering innebär spraya tät flytande skum i områden som normalt hissad eller fylld med glasfiber isolering. Flytande skummet expanderar och fyller varje skreva innan härdning.