mynewspapers.net

Vilka fysiska anpassningar gör en kanin har till hjälp den överleva i dess miljö?Kaniner hör till familjen Lagomoprha som inkluderar harar och pikas. En vanlig missuppfattning är att kaniner är gnagare. de är inte. Kaniner har fyra framtänder i överkäken där gnagare har endast två. Kaniner är strikta vegetarianer där vissa gnagare äter djur och kadaver. Kaniner finns i hela USA och har anpassats för att överleva i olika klimat. Genom den evolutionära processen av naturligt urval har kaniner nu många fysiska anpassningar som tillåter dem att trivas och överleva.

Öron

Kaniner öronen tjäna många överlevnadsfunktioner. En ofta okänt faktum om kanin öron, särskilt för de kaniner som bor i varma öknen regioner, är att öronen blir "luftkonditioneringsanläggningar" för djuret. De stora öron utstrålar värme, vilket möjliggör själv thermoregulation. Dessutom låta de stora öron dem höra rovdjur att ge dem extra tid att fly eller frysa.

Stora fötter

Kaniner fötterna är inte bara tur, de låta kaninen navigera i mjuk sand, snö eller lera. Stora fötter kaninen agera som "snöskor" och ge nödvändiga flyta i mjuk terräng. Detta är särskilt användbart när de kör från rovdjur arter som räv och lodjur.

Tänder

Medlemmar av familjen däggdjurs har fyra framtänder på överkäken. Dessa extra tänder kan kaniner att tugga och gnaga igenom tuffa växtmaterial. Som kaniner upprätthålla en strikt vegetarisk kost, är denna anpassning mycket viktigt när de bebor området är fullt av hårt och fibrösa växter. Framtänderna för kaninen slutar aldrig att växa. Följaktligen behöver kaninen gnaga och tugga igenom växtliv att hålla tänderna urholkats, vilket garanterar deras överlevnad.

Svans

Små och bollformade svansen av kaninen tjänar ett viktigt syfte. Under flygning från rovdjur i Vegetationsklädda områden, skulle en lång och yvig svans hindra eller fastna i livets växt. Små bomull svansen fastnar inte heller förlänga ut hindrar rovdjur från låsning.