mynewspapers.net

Vilka försäkringar behöver jag för en inteckning

Vilka försäkringar behöver jag för en inteckning


Om du ansöker om en inteckning, skall du uppmuntras att överväga olika typer av försäkringar som en del av processen. I vissa fall kan du har inget annat val än att köpa skydd. i andra är beslutet upp till dig. Även byggnader och innehållet politik och inteckning betalning skydd försäkring (oss).

Byggnader försäkring

I Storbritannien är den enda försäkring som du är allmänt skyldiga att ha när du tar ut en inteckning byggnader. Denna politik försäkrar byggnaden du köper. Banker och hypoteksinstitut kräver att du har en politik för att skydda sina ekonomiska intressen i ditt hem. Detta kan dock inte gälla om du köper en fastighet under tomträtt. I detta fall tar hyresvärden som innehar hyreskontraktet ansvar för att försäkra byggnaden. Om du köper en freehold egenskap, byggnader försäkring är dock sannolikt att vara ett villkor för godkännande av ett lån. Du behöver inte köpa en politik från din långivare (om den är förpackad som en del av en del) och kan shoppa runt om du föredrar.

Inteckning betalning skydd försäkring

Några husköpare kommer ta ut en försäkring betala sina amorteringar under en tid om de förlorar sina jobb eller bli oförmögen att arbeta. Detta är känt som oss (inteckning betalning skydd försäkring) eller en ASU (olycka, sjukdom och arbetslöshet) politik. Den kan köpas från en långivare eller från ett oberoende försäkringsbolag. Detta skydd är inte nödvändigt, men vissa långivare kommer att paketera det till några inteckning erbjudanden. På papper, kan det vara bra om du befinner dig i en situation där du förlorar din lön. Dessa politikområden, men har kommit under kritik eftersom de kan vara dyra, men ofta kommer med undantag som hindrar dem från att betala som försäkringstagare förväntas. Långivare är också inte längre tillåtet att sälja oss så fort du tar ut en inteckning och vänta sju dagar för att erbjuda dig möjlighet.

Liv och kritisk sjukdom försäkring

Principerna om inteckning betalning skydd är sunda, även om oss politik inte fungerat som väl. Några husköpare som vill skydda sina återbetalningar kommer att ta ut andra typer av politik som kan göra samma jobb. Så, till exempel livförsäkring kan ställas in att betala av en inteckning och, om nödvändigt, ytterligare kostnader om husägare dör. Kritisk sjukdom politik, som kan köpas som en del av försäkringsbelopp eller som fristående produkter, betalar en klumpsumma om husägare får en terminal eller allvarlig sjukdom eller sjukdom.

Innehållet försäkring

Även innehållet försäkring inte är en ersättning när får en inteckning, bör husägare allvarligt överväga att ta ut en politik. Detta täcker innehållet i fastigheten och dina ägodelar i händelse av stöld, förlust och skador.

Överväganden

Köpa byggnader försäkring är en given om du tar ut en inteckning i en freehold egendom och innehållet försäkring kommer att skydda dina ägodelar. Dessa regler kan köpas separat, men köper dem. som ett paket kan spara lite pengar. Att välja om du vill ta ut betalning skydd skydd är svårare. Det är värt bedömning av hur du vill betala din inteckning om du inte kan tjäna. Om detta skulle vara ett problem, kanske du måste någon form av extra skydd. Kom ihåg att din anställning kan redan innehålla några liv, kritisk sjukdom, olycka, sjukdom och arbetslöshetsskydd så detta är värt att kolla innan du begår en politik.