mynewspapers.net

Vilka färger mixar du för att få salvia grön?

Vilka färger mixar du för att få salvia grön?


Skapa salvia gröna genom att blanda från scratch, ogenomskinlig färgblandning, glasrutor eller optisk färgblandning. Dessa metoder fungerar med husfärg, akrylfärg och konst oljefärg. Salvia grön är en gråaktig grön färg, mättade, lugn och ljus i värde. Blanda färger väl för att undvika strimmor eller virvlar i din slutliga yta.

Blanda från grunden

Vilka färger mixar du för att få salvia grön?


Blanda sex delar vitt, en del orange, två delar grön, en svart och en del blå. Använd denna metod för målningar och mindre projekt. Orange låter som en osannolikt färg att ta, men orange är motsatsen till green på färg hjul; Därför blanda mittemot färger minska intensiteten, som är ett kännetecken av salvia grön.

Ogenomskinlig färgblandning

Kombinera cool ljus grå och varmt grönt hus färger i en stor behållare. Blanda tills konsekvent, med hjälp av ett trä blandning stick. De varma och svala färgerna är varandras motsatser. Detta minskar intensiteten och de blå tonerna i grått arbete med gröna att skapa den lugnande toner av salvia grön.

Glasrutor

Med en stor borste eller paint roller, måla ett lager av ogenomskinlig varm grå på din yta (varm grå har inslag av gula och orange). Efter detta torkar, måla en cool grönaktigt blå glasyr över ytan. Glasrutor är en metod att skiktning transparent färg ovanpå ogenomskinlig färg för att skapa en ny färg. Du kan skapa glasyren genom att blanda kricka med tydlig glans, eller köpa den redan blandat.

Optisk färgblandning

Måla små prickar, ränder, rutor eller en annan figur, med en stor mängd vita och gröna, en medelstor mängd blues och greys och en liten mängd apelsiner och brunt. Optisk färgblandning är placeringen av små punkter eller scumbles av färger placerade sida vid sida för att ge illusionen av en ny färg. Om inte blanda färger för konstverk, måste du hålla dina färger konsekvent i form och storlek se avsiktliga.