mynewspapers.net

Vilka färger Match marinen?När man pratar färglära, vore tekniska svaret på denna gemensamma fråga naturligt marinen. Men när de flesta människor undrar om färger "matcha", ber de faktiskt vad nyanser komplettera denna specifika nyans. Marin, en nyans av blå fördjupas genom tillägg av en svart eller Umbra nyans, kan arbeta i en färgpalett som presenterade färgämne, en accentfärg eller som neutral ersättning.

Med marin

Flottan är en mörk nyans av blått, måste särskild omsorg man förhindra mer levande färger i paletten från att dominera rymden. Har marinen i en av de viktigaste områdena, som marinblå färg eller tapeter på väggarna eller med en texturerat marinblå matta på golvet. Införa en ljus neutral, till exempel colonial vit, som färgen med sekundära dominans i rymden, som det kommer att återspegla de blå tonerna i marinen. Detta ljus neutral bör läggas i sekundära design områden som en krona gjutning mot marinblå väggar eller gräddvit soffa placeras på en marinblå matta. Accent utrymmet med en pulserande kompletterande färg, som en rik crimson, mindre design inom exempelvis lampor, kuddar, tavlor och små stolar.

Marinblå accenter

Flottan dyker bara som en accent i varma färgpaletter av ljus, kontrasterande färger. I ett sovrum med en varm, smör gul på väggarna och ljusa, vår gröna sängkläder, dark navy har bara rätt tonala noterar att kyla färgpalett. Marinblå kasta kuddar på sängen kommer att föra fram de blå nyanser i en våren gröna täcket; men kan inte detta vara den enda förekomsten av marinen i rummet. Accent nyanser måste upprepas inom andra områden runt rummet för att skapa färg harmoni, så Lägg andra marinblå tillbehör till design, såsom i lampor eller väggdekorationer.

Neutral Navy

Nyanser av vitt, svart, grå och brun ingår sällan i färgpalett planering som deras mycket neutralitet tillåter dem att införas som en enande färg som ger en bakgrund som tar fram pulsen i andra nyanser. Marinen fungerar som en mörk, blåsvart neutral som kan förankra nästan alla färgsättning. Eftersom orange är mittemot blå på färg hjul, kan marinen användas att kyla ner uteslutande varm citrus färger paletter som innehåller citron gula samt lime greener och apelsiner. Marinen kan också fungera som en mjukare neutral i bräckliga färgpaletter som kan bli överväldigad av hårda svart. I ett system som innefattar en kombination av känsliga nyanser som balett tofflor rosa och Nalle taupe, skapar marinen en cool, neutral bakgrund.