mynewspapers.net

Vilka färger kan du bära till bröllop?Bröllop är bland de mest formella händelser som vuxna delta, och som ett resultat, de kräver en hel del trodde när det gäller att välja vad man ska ha. Medan inbjudan kommer troligen ange stil bröllopet och vad du ska ha, gäller vissa etikett regler när det gäller att välja färg på din klädsel.

Vit

Traditionellt bär vita till ett bröllop som inte är ditt eget har varit en stor mode faux pas. Chanserna är att bruden kommer att bära vitt eller en nyans av vitt, och du vill inte konkurrera med henne. Men, säger Peggy Post, direktören av Emily Post Institute och erkända etikett expert, vit på ett bröllop är acceptabelt, så länge som klänningen inte ser ens den minsta lilla bit brud. Det innebär att undvika någon spets eller beading detalj, och hålla din klänning mer avslappnade. Om du inte alls din vit outfit, välja en annan färg för att undvika oavsiktligt felande bruden eller andra gäster.

Svart

Black var en annan färg som var traditionellt ogillat när det kom till bröllop klädsel. Dock på senare år har denna begränsning har lättat, och svart har blivit en godtagbar färg för bröllopsgäster att bära, särskilt för att formellt eller svart slips bröllop. Välj en svart klänning som är festligt och chic att undvika att titta som du är i sorg. Som vitt, men gå med din magkänsla om bär svart. Om du vill bära en mörk färg, välja mörk brun, marinblå, träkol grå, djup grön eller plommon.

Röd

När det kommer till rött, har det varit ogillat tidigare för bröllop klädsel eftersom det kräver uppmärksamhet. Dock mycket som black, etikett när det gäller röda har varit lättade under de senaste åren, och om klänningen är konservativ och smakfullt, röd är bra att bära till ett bröllop. Undvik klänningar att låga snitt, mycket kort eller har en dramatisk skåra upp låret. Detta sexig liten röd satin nummer som är perfekt för en kväll på stan kan stjäla uppmärksamhet från bruden, stjärnan i showen.

Kulturella skillnader

Låt bröllop stil, datum, tradition och plats avgöra vad du bär till ett bröllop. Om bruden eller brudgummen övar en viss religion eller bröllopet kommer att införliva aspekter från ett annat land, forskning bröllop traditioner och etikett från det kultur att undvika att bära något som är stötande eller olämpligt. Om du är osäker, be någon inblandade i bröllopet för att få korrekt information. Vad kan vara en helt acceptabel färg att bära i en kultur kan vara tabu i en annan.