mynewspapers.net

Vilka färger kan du använda att måla över tapeten?

Vilka färger kan du använda att måla över tapeten?


Om du har tapetserade väggar som du föredrar att målas, kanske du kan göra det utan att ta bort tapeten först. Medan det rekommenderas inte att bara någon tapet målas över, som det kan se rörigt och oprofessionellt när du är klar, en mur som hade kala gipsskivor eller unprimed platt färg innan den tapeten tillämpades skulle vara så svårt att ta bort som är det bättre alternativet att måla över den. Med rätt leveranser är det möjligt att uppnå en välgjord finish.

Färg

Bara om någon färg kan användas på en tapetserade vägg som har ordentligt förberedd och Primas. Det finns dock vissa måla typer som kan vara mer effektiva än andra vid gömmer sig de brister som vanligtvis förknippas med en målad-over tapetserade vägg, som de som finns på områden som har varit tejpade över. Det bästa sättet att dölja dessa brister är att använda en platt färg eller en satin glans färg på väggarna i stället för en halvblank färg, som faktiskt kan belysa de bristfälliga områdena på grund av sin glans.

Primer

Kanske ännu viktigare än den färg som du använder på din tapetserade väggen är primer som du sätter på det först. Till skillnad från färg, som kan vara nästan vilken platt eller satin glans paint, är primer behövs mer specifika. För att täcka en tapetserade vägg, behöver du antingen en oljebaserad grundfärg eller en shellac-baserad primer, båda är särskilt bra på som täcker fläckar, så det kommer att täcka mönster av din tapet mer effektivt.

Andra verktyg

Förutom lämplig grundfärg och måla finns det andra verktyg som hjälper dig att få jobbet gjort rätt när försöker måla över tapeten. Förutom de vanliga nödvändigheterna som penslar och rollers, damm lakan och målartejp, bör du också köpa en liten behållare av spackel, några böter-slippapper och en liten behållare av tapet klister. Du bör också köpa en stor svamp, som de som används för att tvätta bilar, och en liten hink.

Förbereder väggen

Det finns vissa åtgärder som bör vidtas för att säkerställa din primer och färg kommer att hålla fast den tapetserade väggen. Först fylla din hink med varmt vatten. Sedan fukta din svamp och torka av hela ytan av väggarna. Detta kommer att ta bort eventuella kvarvarande tapetklister samt återfukta eventuellt spröda tapeten. När väggarna har torkat, testa ett litet område med primer. Om det torkar smidigt, är du bra att gå. Slutligen, innan du börjar priming och tavlan processen, reparera något ojämn områden på väggen med spackel och sandpapper och fixa någon peeling tapet med tapet lim.