mynewspapers.net

Vilka färger kan användas med en röd soffa?

Vilka färger kan användas med en röd soffa?


En röd soffa kan göra ett vackert tillskott till rätt vardagsrummet, men i fel rum kan det vara en skrikig fult. Om du har en röd soffa och du är fast beslutna att göra det matchar resten av rummet, finns det vissa färgscheman som kommer att integrera din röda soffan i resten av rummet. Välj dina färger noga för att ge rummet en sömlös integrering av färg och design.

Varma färger

De varma färgerna på färg hjul är rött, orange och gult. En färgsättning som innehåller endast varma färger är känd som en liknande färgsättning--vilket innebär att det är ett färgschema består av färger som är sida vid sida på färg hjul. En varm färgsättning är en vågad val i alla rum, men det kan lätt bli överväldigande. Införliva krämer och vita i rummet för att balansera den röda, orange och gult.

Vit och svart

En röd soffa i ett rum av mestadels svarta och vita inredning gör ett starkt intryck. Lägg röda accenter någon annanstans i rummet så att soffan inte kommer att bli den enda kontaktpunkten. Skingra röda kuddar och hänga röda gardiner i rummet att hålla flödet av energi flyttar och att hålla alla ögon från landning på soffan och stanna där.

Khaki

Khaki är en lugnande, lugnande färg. En färgsättning av grädde, khaki och tan kommer att förhindra att ditt rum blir alltför lättretlig eller överväldigande. Igen, använda accenter av red runt i rummet att förhindra att soffan som den enda röd bit i ett rum på mjuka neutrala. I denna färgsättning, skulle en mindre livskraftig röd soffa--kanske en i en mattare rödbrun nyans--fungera bäst.

Brown

En hjort-brun eller grå-brun färg är lämpligt för större rum där mörkare färger kommer inte att göra rummet klaustrofobisk. Måla väggarna en mörkare brun och använda andra röda bitar runt i rummet. Accentfärg skulle i detta fall vara en kräm eller ens ett ljust vitt. Denna färgsättning används bäst i ett rum med höga tak och mycket dagsljus.