mynewspapers.net

Vilka färdigheter & kvalifikationer ska jag bli en modedesigner?

Vilka färdigheter & kvalifikationer ska jag bli en modedesigner?


Om du vill satsa på en karriär som en modedesigner, måste du ha en äkta passion för mode. För att bli framgångsrik, måste du vara kreativ, har stil och har kunskap om mode historia och aktuella trender. Du kommer att utföra olika aktiviteter, inklusive skissa mönster, tillskärning och sömnad tyger till kläder och presentera din portfölj till klienter eller andra designföretag.

Grundläggande färdigheter

Förvärva grundläggande sömnad och skissa färdigheter från skolgången, erfarenhet eller båda. Skissa är inte den viktigaste skicklighet en modedesigner måste förvärva, men det är ett bra verktyg som du kan använda för att kommunicera olika designidéer snabbt eller brainstorma nya konstruktioner. Några klasser i teckning, särskilt de som rör mode, är en bra idé för början designers. Investera i en symaskin, samt anmäla sig till en sömnad klass, kommer att ytterligare förfina denna färdighet. Det är också viktigt att veta hur man syr för hand.

Skolgång och erfarenhet

Du kan bli en modedesigner på många olika sätt. Dock kan med en Bachelor of Fine Arts-examen eller ett intresseföretag i Arts-examen hjälpa dina chanser till framgång. Enligt Net mode är de topp skolorna för modedesign i Förenta staterna akademin av konst universitetet i San Francisco, Fashion Institute of Technology i New York och Parsons School of Design i New York. Vanligtvis behöver du ett väl förberett prov av din mest kreativa arbete hittills eller en portfölj av ditt arbete. Detta får presenteras i ett antal skisser, foton eller verkliga bitar. Vissa kurser kan omfatta praktiska klasser om sömnad, skissa, mönster-making, färg form och sammansättning, samt styckning och draperingar tekniker. Praktik erfarenhet är också högt rekommenderade. Praktikplatser att överväga inkluderar fashion house positioner, designer's assisterande, ett urval rum eller en position i en tillverknings- eller en designbyrå.

Portfölj

Din portfölj illustrerar dina kreativa och unika design visioner. Du kommer att behöva visa upp detta viktiga verktyg för att få potentiella praktik möjligheter, samt att hitta ett arbete. Be lärarna för vägledning vid valet av det bästa arbetet att visa upp. En väl avrundad portfölj kommer att visa upp en mängd olika tekniker och silhuetter, Visa illustrationer och tekniska ritningar och belysa personliga vision och stil. Det bör också återspegla din kompetens att slutföra en samling och enkelt anpassas för att passa en viss klient, arbetsgivare, tilldelning eller skolan. Kontrollera att papperet och portfölj är av god kvalitet. Skisser bör vara beskrivande och inkluderar en titel, tyg används och textur information. Du kan också skapa en online-portfölj som du kan skicka e-post eller skriva ut för snabb åtkomst.

Bor vidare

För att hålla sig framme, förvärva avancerade tekniska kunskaper och grundläggande färdigheter. Designerns framgång kommer inte från sin konstnärliga vision ensam. Det kommer också från att känna till alla detaljer i verksamheten. Det är viktigt att hålla jämna steg med de senaste tekniska verktyg som används inom modebranschen, inklusive design mjukvara och enheter används för att skissa eller skapa bitar av kläder. Erfarenhet är det bästa sättet att lära sig linor av modevärlden. Be mentorer och betrodda kamrater om råd, och aldrig vara emot att lära sig ett nytt designprogram för skicklighet, teknik eller dator.