mynewspapers.net

Vilka effekter har rockn'roll på 1950-talet?Allmänt betraktas nått som den första rock and roll posten "Rocket 88" sin 60-årsjubileum 2011. Med en 18-årig Ike Turner på piano, det fungerade som en musikalisk mall för den nya stilen, och spelades även in i Sun Studios av Sam Phillips, som skulle ge ytterligare bidrag till rock under de kommande dagarna. Banar väg för partihandel kulturrevolutionen på 1960-talet, blev rock'n i 50-talet rösten av tonåren.

Nationalekonomi

1950-talet var en högkonjunktur tid för Förenta staterna, med tillverkning och nya bostäder växer på rekordhöga priser. Bilen stelnat sin kulturella plats, och ekonomiskt välstånd, för första gången, återspeglades i teen samhälle. Ordet "tonåring" var knappt 10 år gammal. Ersättningar och diskretionära utgifter ökade. Radiostationer vädjade till nyligen välbärgade ungdomar genom lottningen av rock and roll. Ekonomin fick ett uppsving genom både växande skivindustrin och resultaten av rock'n radioreklam.

Demografi

Rock'n fruktliknande kraft var förstorad med anledning av teen demografiska som resulterade från efter andra världskriget babyboom. Det stora antalet potentiella fans får en uppåtgående spiral till att börja med större efterfrågan för rock and roll, som ökat sin exponering, och som i sin tur lockat fler fans. Som tonåring befolkningen klättrade mot slutet av årtiondet, så gjorde populariteten av musiken.

Integration

Rock and roll som en stil har ursprung i både vit folkmusik och svart blues. Gemensamma punkter av delad musik började hjälpa tydliga ras linjer, uppmuntra empati och acceptans. Rock and roll recensioner började med svarta och vita publiken åtskilda av rep, men publiken blandning blev vanligare och ursprungliga "race" poster Funna mainstream popularitet över urvattnad vit coverversioner.

Plantera frön

Fans av rock and roll på 1950-talet med många av de musiker av 60-talet, som blev verklighet i musik, mode och kultur 10 år senare. Artister som Beatles var influerade av 50-talet rockers som Elvis Presley och Buddy Holly. Strandpojkarna byggd på bil/musik alliansen smidda av Chuck Berry. Presleys massiv popularitet i slutet av 50-talet tog rockn'roll mainstreamen.