mynewspapers.net

Vilka effekter har Pepsi & koks på växter?

Vilka effekter har Pepsi & koks på växter?


Växter använda vatten och ljus för att skapa socker, som de använder för att uppföda sig. Det är allmänt känt att läsk, som Coke och Pepsi, är vätskor som är fulla av socker, men effekten de har på växter är faktiskt långt mer skadligt än hjälpsam.

Negativa effekterna av sockrade läsk

Vanlig Cola eller Pepsi har negativa effekter på växters tillväxt och så småningom dödar växten. Även om dessa drycker är packad med socker, behöver anläggningen inte någon mer socker. Det gör alla det socker som den behöver genom fotosyntesen. Det extra sockret från läsk kommer bara få packas ner i marken, där det kommer att hämma växtens förmåga att absorbera vatten genom sina rötter.

Effekterna av lightläsk

Diet Coke och Diet Pepsi använder inte socker som sötningsmedel, istället förlita sig på en kemikalie som kallas aspartam. Eftersom det finns inget socker, blir det inga negativa effekter på anläggningen. Hälla diet läsk i din anläggning potten kommer inte orsaka några större problem för växten, med undantag av eventuellt drunknar det.

Ytterligare negativa effekter av socker

Hälla läsk i din anläggning jord inte bara har de negativa effekterna som bromsande vatten intag och överdriven socker byggs upp, men det lockar också buggar. Buggar kommer att lockas till doften av sockret. och innan du vet det, de ska vara hela växterna, troligen äta den. Soda växter främjar också bakterie- och svampinfektioner tillväxt, som så småningom kan döda dina växter.