mynewspapers.net

Vilka effekter har lågt kalium har på hjärtat?

Vilka effekter har lågt kalium har på hjärtat?


En genomsnittlig man har ca 270 milligram eller 255gr av kalium i kroppen. De flesta av denna kalium finns inuti cellerna, eftersom det är den stora ering av intracellulär vätska (155 mval/liter). Resten av kalium, även om små belopp (3,5-5 mval/l i serum), har en mycket viktig roll i muskelaktivitet, speciellt det av hjärtat. Även små förändringar i serum kalium koncentrationer återspeglas i EKG (EKG) avläsningar, som bestämmer den rytm och styrkan i hjärtat.

Funktion av kalium

Kalium, natrium och kalcium, reglerar neuromuskulär aktivitet, överför elektrokemiska impulser kontrakt och muskelfibrer. Koncentrationen är särskilt betydelsefullt för hjärtmuskeln eftersom det kontinuerligt kontrakt och expanderar. Avsides från här spelar kalium en central roll i elektrolyt-vätska och syra-bas balansen i kroppen.

Låg-Serum kalium

En låg serum nivå av kalium (mindre än 3,5 mval/liter) kallas hypokalemi. Hypokalemi kan orsaka en oregelbunden hjärtrytm och takykardi, eller ytterst snabba hjärtslag. Detta kan resultera i fel på hjärtat till kontrakt och cirkulera blod, ett tillstånd som kallas hjärtstillestånd.

Skäl för kalium brist

Kalium brist kan uppstå på grund av långvarig malnutrition, överdriven kräkningar och diarré och gastric sug. Kontinuerlig användning av vissa vätskedrivande läkemedel och metabola störningar som diabetiker acidos också orsaka kalium utarmning. Därför ordineras extra kalium läkemedel ofta med diuretika att undvika kalium brist. Kroniska njursjukdomar påverkar kalium nivåer, alltför.

Födokällor av kalium

Vilka effekter har lågt kalium har på hjärtat?


De rekommenderade kosten ersättningarna för kalium hos vuxna är 4,7 gram per dag. De rikaste källorna till kalium i kosten är färska frukter som bananer (451 mikrogram), torkade fikon (666 mikrogram per fem fikon), datum och cantaloupes (413 mikrogram per kvartal). Färska grönsaker som kronärtskocka (425 mikrogram), sparris (279 mikrogram) och spenat (420 mikrogram) är hög i kalium, alltför. Potatis bakad med hud innehåller så hög som 844 mikrogram av kalium per potatis. Färskpressad apelsinjuice och plommon juice är bra källor för kalium, som kött och mjölk.

Överskott av kalium

Njursvikt, svår uttorkning och chock kan orsaka Hyperkalemi eller överskott av kalium i kroppen. Pulsen saktar ner till den grad att den inte överför elektrokemiska impulser som behövs för att medla hjärtslagen. Detta kan så småningom leda till döden.