mynewspapers.net

Vilka effekter har citronsaft på växters tillväxt?Citronsaft har samma skadliga effekt som surt regn stänk över grön tillväxt. Ändå är lika skadliga som denna citrusy vätska kan vara att friska växter, trädgårdsmästare hagel det som ett ogräsmedel som är ekologiskt vänlig, effektiv och billig. Beroende på dess användning, kan citronsaft vara vän eller fiende till bladverk.

Förståelse surt regn

Surt regn skapas genom naturliga källor, som ruttnande materia och vulkaner, samt konstgjorda sysselsättningar som släpper ut svavel svaveldioxid och kväveoxider. I USA tillskrivs en stor del av dessa skadliga utsläpp fossila bränslen brinnande aktiviteter såsom elektrisk kraftproduktion. Den kemiska reaktionen som sker i atmosfären och efterdyningarna är surt regn. Något regnvatten med ett pH läsning som är mindre än en 7 är betraktas som surt regn och skadlig för fisk och växter tillväxt. Citronsaft har ett pH-nivån i 2.2, så hälla denna vätska över växter är härma de negativa effekterna av förorenat regn.

Enkla Experiment

Ta tre liknande krukväxter. Placera alla dessa växter i en hälsosam miljö. Till exempel hitta en solig plats om denna typ av anläggning kräver massor av solsken, eller linje alla tre krukor i ett skuggigt hörn om ingen sol rekommenderas för denna art. Vatten den första anläggningen endast destillerat vatten. Häll vinäger på den andra potten och citron juicen på tredje. Vara säker på att dämpa bladen och mätta smutsa av var och en av de tre krukväxter. Lövverket näring med bara vatten blir nyttigare än de andra två växterna. De växter som har behandlats med vinäger och citron juice kommer att visa tecken på sura skador.

Weed behandling

Trädgårdsmästare rekommenderar citronjuice som en ekologisk ogräs behandling. En blandning av fyra uns av citronsaft och en kvart av cider eller vit vinäger kommer zap vilda tillväxt genom att sänka deras pH-nivåer nog att döda dem. Denna organiska hopkok är mest effektiv under de varmaste timmarna på dagen. Effekterna av besprutning denna hemmagjorda blandning på pesky ogräs varar bara några minuter, så du kanske behöver flera program att göra trick. Undvika spritzing i närheten växter som du inte vill förstöra.