mynewspapers.net

Vilka effekter går underviktig tonåringar?

Vilka effekter går underviktig tonåringar?


Underviktiga tonåringar kan påverkas både fysiskt och känslomässigt av deras tillstånd. Det är viktigt att definiera vad "undervikt" betyder innan märkning en tonåring som har problem. Tonåringar behöver veta deras Body Mass Index eller BMI, att veta om de verkligen underviktig. En tonåring med ett BMI under den 5: e percentilen av ett standarddiagram BMI anses vara underviktig, som beskrivs av barn hälsa.

Allmänhet sjukdomskänsla

Underviktiga tonåringar kan känna sig allmänt långsam, trött och slö regelbundet. De kan även börja känna sig deprimerad. Det kan vara svårt att upptäcka detta under puberteten eftersom det är vanligt att tonåringar att känna tillfälliga perioder av långsamhet och nedstämdhet. Om tonåringen klagar konsekvent av dig trött, kan saknar energi eller känna sjuk mycket, deras låga vikt och otillräcklig kaloriförbrukning emellertid en faktor. Ett lågt intag av vitaminer kan också bidra till en allmän känsla av trötthet och slöhet eftersom vitaminer bidra till att öka kroppens naturliga svar.

Sjukdom

Hosta, magkramper, diarré, förlust av menstruation och fortsatt fysisk trötthet är symptom på en problematically låga vikt och dålig kost. Dessutom kan immunförsvaret inte fungerar som effektivt, de kan uppleva muskelsvaghet, lågt blodtryck, blodbrist, svullna leder och även håravfall, som beskrivs av oroliga tonåring 101. Om problemen fortsätter för mer än en vecka eller två, sökas hjälp från husläkare. Bulimi eller anorexi är allvarliga och ibland livshotande sjukdomar som kan orsaka dramatiska viktminskning i tonåren. En tonåring med antingen sjukdom kommer att lida fysiskt och psykiskt, så det är viktigt att de får hjälp från sin läkare.

Tillväxthämning

En tonåring med en begränsad, låg kaloridiet kan ha en minskad tillväxttakt. Detta påverkar inte bara deras längd, storlek och tyngd, men det innebär också att deras sexuella utveckling kan vara långsammare eller hämmade. En balanserad, noggrant planerad diet kan krävas att återställa sin kropp för att säkerställa att de får nog av rätt vitaminer och mineraler för att hjälpa dem att växa ordentligt och utvecklas i samma takt som en medelvikt tonåring. Trasiga naglar, kan torr hud och hår och en ljus tillväxt av mjuka hår över hela kroppen också resultera från att vara mycket underviktig.

Trycket från vänner och familj

Trycket att passa in, bära rätt kläder och ser ett visst sätt kan påverka någon ung person, men tunn eller tjock tonåringar kan få mer tryck att följa än de flesta. Ibland att trycket kan förvandlas till mobbning och orsaka tonåringen att känna offer, pekas ut, ful och värdelös. Deras underliggande rädsla av att vara annorlunda förvärras ofta av ständig hänvisningen till det faktum att de ser annorlunda ut för en genomsnittlig person deras ålder. Några välmenande familjemedlemmar kan sätta press på deras tonårsbarn att ändra sin vikt och utseende, men de kan faktiskt behöva professionell hjälp för att göra det tryggt.