mynewspapers.net

Vilka dokument som behövs för att öppna ett bankkonto?

Vilka dokument som behövs för att öppna ett bankkonto?


Öppna ett bankkonto är inte svårt, oavsett om det är för personliga bank eller ett företag. Men bankerna måste ha särskilda dokument för att öppna någon typ av konto för dig - detta gäller för tegel-och murbruk bankkonton samt online bankkonton. Även om kraven för personliga och företagets konton skiljer sig åt, att veta före tid vilka dokument och identifiering behöver du kan spara tid och besvär.

Typer av bankkonton

Bankkonton faller i två kategorier: personliga banktjänster och företagskonton. Även om det är viss överlappning, finns olika dokumentationskrav för varje. För det mesta, anges dessa krav av federala eller delstatliga lagar så de är mycket lika från bank till bank. Kraven är också ungefär samma oavsett vilken typ av konto (kontroll, besparingar, penningmarknadsinstrument, etc.).

Öppna bankkonton: Identifiering krävs

Federal lag kräver vissa personliga ID-handlingar att öppna ett bankkonto. Du behöver en giltig Fotolegitimation såsom körkort, statligt utfärdat eller militära ID. Icke-medborgare måste ge sina främmande registreringsnummer. Du måste ha ditt personnummer och din adress (en utility bill eller lägenhet hyra kommer att göra). Du bör ange en aktuell e-postadress. Om du kommer att elektroniskt överföra den ursprungliga depositionen från en annan bank konto, måste du bankens namn och kontrollera clearingnummer och kontonummer.

Online bankkonton

Du kan öppna en personliga bankkonto online med de flesta banker med samma information och dokument. Du bara ange informationen som krävs från dokument, och sedan skriva ut din ansökan och skicka den till banken. Du måste tillhandahålla kopior av vissa handlingar, så se till att göra kopior av de du behöver och inkluderar fotokopior med programmet. Om du ansöker personligen, bara ta dokument med dig.

Business bankkonton

För business-konton måste du gå till banken i personen att öppna kontot. Du behöver personnummer (samma som ovan) plus ytterligare dokument--antingen ditt business licens eller införlivandet certifikat. Kontrollera med banken, eftersom det kan kräva i stiftelseurkund och bolagsordning. Om du vill acceptera kontroller och elektroniska fonden överföringar i ditt företagsnamn, måste du registrera ett fiktivt företag namn (FBN) eller gör affärer som (DBA) namn med den lokala avdelningen av poster och fil den med county expediten.

Överväganden för att öppna ett bankkonto

Även om dokumentationen för någon typ av bankkonto är ganska väl standardiserade, banker erbjuder ett brett utbud av finansiella produkter och konton. I de flesta situationer kommer du vara klokt att öppna ett bankkonto i person. Boka tid med en bank företrädare och diskutera dina behov. Representanten kan hjälpa dig välja rätt konton och andra tjänster till dina behov.